Читај ми!

Одаловић: Интензивно се ради на припремама за одржавање референдума

У сусрет референдуму који ће се одржати 16. јанара са питањем "Да ли сте за потврђивање акта о промени Устава Републике Србије?", генерални секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић истиче да важно да се грађанима објасни да је искључиво реч о променама које се тичу правосуђа.

Генерални секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић каже за РТС да се интензивно ради на припремама за организацију рефендума, који се одржава 16. јануара.

Поред усвајања закона, Одаловић подсећа да је на захтев опозиције која учествовала у два дијалога, једним са европарламентарцима и другим са председником Скупштие Србије Ивицом Дачићем, прихваћено да се састав Републичке изборне комисије прошири са шест чланова и шест заменика које дају опозиционе странке.

Наглашава да измене закона које су усвојен у петак ништа нису мењале у делу који се тиче одржавања референдума.

"Очекујем да ћемо до референдума објаснити грађанима о којим уставним променама је реч, да се тичу само правосуђа, начина избора тужиоца и судија, а да се не задире у премабулу Устава или да се то чини због Рио Тинта", истиче Одаловић.

Коментаришући наставак блокада путева и мостова дела демонстраната иако су повлачењем из процедуре Закона о експропријацији и изменама Закона о референдуму и народној иницијатви испуњени захтеви протеста, Одаловић каже да се нада да ће се са тиме престати будући да се приближавају новогодишњи празници и велики прилив људи из дијаспоре и појачан транзитни саобраћај.

Оцењује да је реч о престројавању међу опозиционим странкама како би достигле изборни праг од три одсто.

Наводи да се и сам нашао пре две недеље у колони возила блокраној на ауто-путу, где је, како тврди, чекао више од три сата.

"Није добро да породице са малом децом толико чекају у блокади. Нико нема право да спречава нечије кретање, надам се да ће бити довољно свести да се то више не чини, закључује Одаловић.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи