Читај ми!

Селаковић са Лавровом o односима Србије и Русије

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је, на маргинама Министарског савета ОЕБС-а у Стокхолму, са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом.

Никола Селаковић је констатовао да су односи Србије и Русије изузетно добри, развијени и посебно оснажени стратешким партнерством, те да наше народе и земље повезује историјско пријатељство и братска блискост, наводи се у саопштењу МСП-а.

Нагласио је да динамичној политичкој сарадњи умногоме доприносе редовни сусрети на највишем и високом нивоу.

"Одлични односи председника Александра Вучића и Владимира Путина дају важан допринос билатералној сарадњи", рекао је Селаковић, осврнувши се на последњи сусрет двојице председника у Сочију.

Шеф српске дипломатије је захвалио на чврстом и доследном ставу Русије по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на снажној подршци у међународним организацијама, истиче се у саопштењу Министарства спољних послова.

Додаје се да је Селаковић информисао Лаврова о дијалогу Београда и Приштине, ситуацији на Косову и Метохији и положају српског народа у покрајини, а разговарано је и о актуелној ситуацији у региону.

Министри су разменили информације о борби против коронавируса и изразили задовољство због заједничке производње вакцина спутњик В на Иституту Торлак, закључује се у саопштењу Министарства спољних послова.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи