Читај ми!

Без повећања пореза на имовину у Београду, лева обала Саве од данас је Обала јасеновачких жртава

Скупштинa града Београда донела је неколико одлука, међу којима је и она о порезу на имовину, који се следеће године неће мењати. Такође, лева обала Саве, од Газеле до Бранковог моста, од данас се зове Обала јасеновачких жртава.

Одборници Скупштине Београда одлучили су на данашњој седници да наредне године неће бити повећан порез на имовину, иако су цене некретнина у престоници више за око шест одсто. Град је, и поред ове одлуке, планирао знатно већи приход по овом основу у наредној години.

"За толико је требало да буде повећан порез на имовину ако бисмо пратили слово закона. Међутим, имамо право да као локална самоуправа усвојимо одређене параметре којима то искључујемо. Видећете у предлогу буџета за наредну годину да смо предвидели око 700 милиона више од пореза на имовину и то је зато што имамо више некретнина на које се плаћа порез", објаснио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Лева обала Саве, од Газеле до Бранковог моста, од данас се зове Обала јасеновачких жртава. Своје улице ће у Београду добити цареви Јустинијан и Ираклије, кнез Павле Карађорђевић, ћерка Лазара и Милице Хребељановић - принцеза Оливера.

Три улице зваће се по познатим женама Србије - Драгињи Гавриловић, Косари Цветковић и Јелки Бојковић Макавејев.

Улице ће добити и Владета Јеротић, Ђорђе Стратимировић, Свети Николај Велимировић Жички и Никша Гради.

Усвојена одлука о набавци 150 јавних бицикала

Осим на такси стајалиштима, мобилини тоалети и киосци биће постављени и на окретницама линија градског превоза.

Донета је одлука која ће омогућити да се распише тендер за набавку јавних бицикала, за које је обезбеђено 150 локација.

Интерно расељена лица са Косова и Метохије, која живе у Београду, а нису пријављена, моћи ће у градском превозу да остваре иста права као и други грађани.

Усвојена је и одлука којом је прецизирано да ће казне због непрописног паркирања на јавним површинама плаћати они који су управљали возилом.

Седница, на којој ће на дневном реду бити буџет за следећу годину, биће одржана у другој половини децембра.

Грађани до 8. децембра могу да предлажу пројекте који би се финансирали из буџета, а до сада су упутили око 2.000 предлога.

Међусобне оптужбе Странке слободе и правде и Српске напредне странке

На конференцији за медије испред зграде где је одржана седница Скупштине града, председник Странке слободе и правде Драган Ђилас назвао је блокаду путева протеклог викенда широм Србије мирним протестима грађана, а власт је оптужио да је реаговала бруталном репресијом и затражио је да буду пуштени они који су ухапшени на протестима.

"Знамо да је цео тај догађај организован од стране државе. Држава је повукла полицију, државним аутомобилима су довезени батинаши који нису хапшени. Александар Вучић и Александар Вулин су организатори, али и извршиоци бруталног насиља над грађанима Србије, које су у њихово име и по њиховом налогу спровели криминалци из Шапца", рекао је Ђилас.

Одборници Српске напредне странке поручили су да је очигледно да је провоцирање сукоба и несреће једини политички програм странке Драгана Ђиласа.

"Нама су рекли да изаберемо бандеру са које ћемо висити. Из дана у дан нам причају како ће нас јурити по улицама. Њихови следбеници нам предвиђају концентрационе логоре. Па зар то није фашизам? И онда нама лицемерно подмећу да ми хушкамо народ", рекао је шеф одборничке групе СНС-а Александар Миковић.

Миковић је показао фотографију пребијеног човека, којег је, како каже, "пребио извесни Црни за којег је Драган Ђилас рекао да је јунак и захтевао да се пусти на слободу".

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара