Читај ми!

Песков о састанку Вучића и Путина: Важни разговори са пријатељем

Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је да ће руски председник Владимир Путин сутра у Сочију разговарати са српским колегом Александром Вучићем о "сарадњи две земље на обострану корист".

Дмитриј Песков је рекао да ће то бити "веома важни разговори са савезником и пријатељем Русије", преноси Тас.

"Наши билатерални односи су посебне природе. Они су свеобухватни када је реч о сарадњи и интеракцији на обострану корист, како у трговини и економији, тако и у институцијама, о чему ће сигурно бити речи током сутрашњег сусрета", навео је Песков.

Он је, одговарајући на питање новинара, рекао да би цена гаса за Србију могла да буде једна од тема током сутрашњег разговора двојице лидера.

"Господин Вучић је више пута изјавио да ће покренути то питање, па се разговор о томе може очекивати", навео је Песков.

Кремљ: Путин и Вучић и о КиМ

И Кремљ се званично огласио о састанку Путина и Вучића у Сочију. У саопштењу се наводи да ће се на разговорима између осталог, фокусирати и на решење кризе на КиМ.

"Планирано је да се дотакну горућих питања руско-српског стратешког партнерства у политичкој, трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери, као и да размене мишљења о ситуацији на Балкану, укључујући и изгледе за решење питања Косова", саопштио је званични Кремљ, а преноси руска агенција Тас

Вучић, који ће се сутра у Сочију састати са Путином, више пута је најавио да ће у разговору тражити нижу цену гаса за Србију.

Председник Србије је данас изјавио да су резерве гаса наше земље пале на 128 милиона метара кубних и да ће цена гаса бити једна од најважнијих тема у разговору са Путином.

Оценио је да је цена гаса "за нас од пресудног значаја".  

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво