Читај ми!

Нови шеф УНМИК-а у Приштини Каролин Зиаде

Генерални секретар УН Антонио Гутерес именоваo je Каролин Зиаде из Либана за новог специјалног представника и шефа Мисије привремене администрације Уједињених нација на Косову (УНМИК).

Каролин Зиаде наслеђује Захира Танина из Авганистана, коме се генерални секретар захвалио за његове напоре за мир и стабилност на Косову и Метохији и у региону, као и за ефикасно вођење мисије.

Kaко се наводи на сајту УН-а, где је објављено именовање, нова шефица УНМИК-а од 2017. године радила је као директор Одељења за међународне организације, конференције и културне услуге у либанском Министарству спољних послова и да на нову позицију долази са скоро 30 година искуства у дипломатији.

Наводи се да има велико знање о Уједињеним нацијама, јер је предводила националне делегације у Уједињеним нацијама о питањима као што су миграције, одрживи развој и рад Министарства на људским правима и женској агенди, миру и безбедности.

Зиаде је дипломирала и магистрирала економију и политичке науке на Либанском универзитету у Бејруту и дипломирала међународне односе на Универзитету "Libre de Bruxelles" и Дипломатској академији у Бечу.

Течно говори арапски, енглески и француски језик.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво