Читај ми!

Вулин: Оптужбе против Вучића монструозне лажи, Хрватска се плаши јаке Србије

Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже за РТС да су тврдње сведока на суђењу Србима осумњиченим за злочине у Глини, да га је 1991. године тукао лично Александар Вучић, а које су пренели поједини хрватски медији – доказ да је Хрватска очајна јер не може да прихвати јаку Србију.

Поједини хрватски медији пренели су изјаву сведока на суђењу Србима осумњиченим за злочине у Глини, који тврди да је био заробљен и да га је лично тукао садашњи председник Србије Александар Вучић. Оптужује Вучића за претње и учешће у злочину.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже да то више нису ни напади на Вучића, него "монструозне лажи".

"Ово је глуп напад и бесмислена лаж. Све су побркали и помешали. Александар Вучић је 1991. године имао 21 годину, студент је Правног факултета у Београду и није члан ниједне политичке странке, а поготово није никакав функционер. Нема никакву власт, не иде нигде, вредно учи и ради у Београду", наводи Вулин.

Истиче да је Вучић први пут на територији Републике Српске Крајине био крајем 1994. или почетком 1995. године, и то у изборној кампањи Српске радикалне странке, праћен новинарима.

Наглашава да Александар Вучић у Петрињи никада у животу није био.

"Најавили смо да ће се ово дешавати. Хрватска не може да прихвати Србију, плаши се јаке Србије и боји се да ће јој угрозити регионални примат. Александар Вучић је тај који Србију чини довољно јаком да заиста почне да угрожава Хрватску у политичком и економском смислу", каже Вулин.

Сматра да су лажи о Вучићу доказ да је хрватска политика очајна и да је њихова служба спремна на све како би дестабилизовали Србију.

"Посебно ме брине што је ово доказ како се Србима суди. Ако тај човек није луд, онда је лажни сведок, нема трећег. Ово ће се наставити. Како се избори буду приближавали, имаће и подршку домаћих тајкуна. Наставиће се и мултипликовати", сматра Вулин.

Истиче да ће Србија учинити све да сачува стабилност, али да се неће служити лажима.

Министар се осврнуо и на акције хапшења и заплена наркотика које је полиција спровела претходних дана, и истакао да је МУП за годину дана запленио више од седам тона дроге и да је разбијена 21 криминална група.