Читај ми!

Небојша Стефановић: Дијана Хркаловић је била мој избор, али не да би кршила закон

Министар одбране Србије Небојша Стефановић рекао је да је Дијана Хркаловић на његов предлог изабрана на место државног секретара МУП-а, али да ”ни њој, ни било коме другом, нисам дао мандат нити налог да крши закон”. ”Спреман да будем полиграфски тестиран пред надлежним државним органима”, навео је Стефановић.

"Дијана Хркаловић је на мој предлог изабрана за државног секретара МУП-а, што је потпуно јасно и што сам више пута јавно и рекао. Као што сам предлагао и постављења других функционера Министарства које сам водио, а које је министар овлашћен законом да предлаже", наводи се у изјави Небојше Стефановића објављеној на сајту Министарства одбране.

"Ни њој, ни било коме другом, нисам дао мандат нити налог да крши закон, а поготово не да чини нешто што би угрозило председника Вучића. И за то сам спреман да будем полиграфски тестиран пред надлежним државним органима у сваком тренутку. Довољно је да ми упуте позив", наводи Стефановић.

Министар одбране је рекао да је у последње време оптуживан да је "шпијун САД", да је Њподметао Колувији да оптужи Андреја Вучића да је власник Колувијине фарме дроге", наводећи да је "први изашао са провереном информацијом, као и полицајци који су радили на овом случају, да ни Андреј ни Александар Вучић немају било какве везе са Колувијом, нити са Јовањицом".

"Јасно сам понудио да одмах будем испитан о овом случају и да се полиграфски тестирам, али никакав позив од тужиоца нисам добио", навео је министар одбране.

Дијана Хркаловић је у притвору јер се кривичном пријавом терети да је утицала на начелника Одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје Тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатим као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније и правоснажно ослобођен Вељко Беливук.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво