Читај ми!

Дачић у Атини: Парламент у Србији одиграо важну улогу у условима кризе

Искуства Србије потврђују тезу да парламент има важну улогу у свим аспектима кризе коју је изазвала пандемија коронавируа, рекао јепредседник Скупштине Србије Ивица Дачић у Атини након учешћа на конференцији председника парламента у организацији Савета Европе.

Ивица Дачић је рекао да су на конференцији у Атини председници парламената разговарали о томе како у кризама сачувати улогу парламента.

"Наша искуства су добра, управо потврђују тезу да парламент има важну улогу у свим аспектима кризе коју је изазвала епидемија, почев од увођења ванредног стања, до укидања ванредног стања, доношења закона и непрестаног рада парламента без обзира што нисмо били у техничкој могућности да онлајн радимо", истакао је Дачић.

Како је нагласио, када се подвуче црта, уз све мере, ипак је сачувана редовна активност парламента уз релативно мали број заражених народних посланика и других запослених.

Сматра да је парламент одиграо важну улогу јер је, како каже, битно да се у условима криза као што је пандемија, сачува основни принцип парламентарне демократије.

Дачић је најавио да би у наредном периоду Скупштина требало технички да се оспособи како би могла да функционише и у условима када није могуће физичко приусуство посланика у самој згради.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво