Читај ми!

Вучић: Верујем да можемо да будемо покретачка машина Европе у будућности

Председник Александар Вучић борави у дводневној посети Словенији. Учествовао је на Самиту шефова држава и влада из редова Европске народне партије (ЕПП), у коју је као придружени члан СНС примљена 2016. године, док ће сутра бити учесник Самита Европска унија–Западни Балкан.

У својој изјави пред самит Вучић је поручио да се као председник Србије нада да ће имати отворене и искрене разговоре о свим балканским проблемима.

"Верујем да то није само у вези са нама, већ је такође и у вези са Европом и њеном будућношћу, као и будућношћу свих нација. И нема бољег места од Самита Европске уније и Западног Балкана где треба да се прича о овој теми и сви учесници треба да буду веома искрени у исказивању мишљења о томе шта мислимо о тренутној ситуацији и да нађемо најбоља решења за цео регион, што је и најважније у овом тренутку за цео Западни Балкан", поручио је Вучић.

"Верујем да можемо да будемо покретачка машина Европе у будућности, али пре свега морамо да превазиђемо проблеме. Самит нам у томе може помоћи", нагласио је Вучић.

Вучић је навео да су на самиту шефова држава и влада из породице ЕПП-а разговарали о изазовима са којима се суочавају Европа и свет.

"Отворени разговори о заједничким изазовима и јачању партнерства ЕУ и Западног Балкана", написао је Вучић на Инстаграму.

Вучић је у Словенију допутовао данас. Домаћин самита ЕУ–Западни Балкан је премијер Словеније Јанез Јанша, а скупу ће председавати председник Европског савета Шарл Мишел, који ће, заједно са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, представљати ЕУ.

Скупу ће присуствовати лидери свих земаља чланица ЕУ и Западног Балкана – Албаније, БиХ, Црне Горе, Северне Македоније, Србије. Учествоваће и представници институција из Приштине, чије је учешће најављено под звездицом која подразумева да се не прејудицира коначни статус.

уторак, 04. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије