Читај ми!

Синиша Мали о Пандориним папирима: Имам један стан који сам уредно пријавио

"Пандорине папире" министар финансија Синиша Мали чита као лаж, тврдећи да су наводи о њему неистинити. Понавља да је власник једног стана у Бугарској који је уредно пријавио. "Ако постоји нешто што није у складу са законом, изволите, имате надлежне органе, поднесите папире, кроз то сам већ прошао и доказао", поручује Мали.

Синиша Мали је, на прес-конференцији у Скупштини Србије, одговорао на питање новинара о документима до којих су новинари КРИК-а дошли у оквиру међународног пројекта "Пандорини папири".

 

"Ја бих замолио све оне који се баве том темом да престану да лажу јер то што раде нема никаквог смисла. Тако могу да кажу да имам 240 или 2.400 станова. Нема никакве разлике. Имам један стан који сам уредно пријавио и тамо идем са децом на летовање", рекао је Мали.

Поручио је новинарима да ако постоји нешто што није урађено у складу са законом са свим документима који то доказују оду код надлежних органа, али их је и позвао да, како је рекао, престану да лажу.

"Молим вас због моје породице и јавности, престаните да лажете на ту тему. Одговорио сам још пре неколико година. Ако постоји било шта што није у складу са законом, изволите, имате надлежне органе", навео је Мали у Скупштини где образлаже сет економских закона који се налазе на дневном реду.

Поручио је и да "он није Драган Ђилас који има десетина милиона евра на офшор рачунима, као ни Гојко Ђилас да има 35 станова".

Новинарско истраживање названо "Пандорини папири" открило је да је више десетина садашњих и бивших државника и моћних милијардера повезано са компанијама које користе пореске оазе.

Реч је о милионима докумената процурелих из агенција за оснивање офшор компанија, који откривају да је 330 јавних званичника широм света, међу њима и из нашег региона, па и из Србије, повезано са офшор рачунима.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво