Читај ми!

ЕУ предлаже састанак Вучића и Куртија у Бриселу

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак су у телефонским контактима са председником Србије Александром Вучићем и председником приштинске владе Аљбином Куртијем, а циљ је хитно спуштање тензија на северу Косова и Метохије и евентуално одржавање састанка Вучића и Куртија у Бриселу, сазнаје Танјуг из извора у ЕУ.

"Специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак се вратио из Београда у Брисел и сви наши напори су усмерени на спуштање тензија и повратак дијалогу", речено је Танјугу у дипломатским изворима у Бриселу.

У ЕУ напомињу да су спремни да посредују дијалогу два лидера који би се одржао у Бриселу, а чија би основна тема била решавање тренутне ситуације на КиМ.

Када је реч о примени Бриселског споразума, у круговима блиским шефу дипломатије ЕУ за Танјуг наглашавају да су сви до сада постигнути договори у дијалогу Београда и Приштине "на столу" и да их "нико није повукао".

Додаје се да су ЕУ, амбасадори Квинте и САД потпуно јединствени у својој поруци да је у интересу и Београда и Приштине да се ситуација на терену смири, а да су у супротном обе стране на губитку.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво