Читај ми!

Саобраћај на Јарињу и Брњаку и даље у прекиду, гужва на Мердару – ситуација мирна, али напета

На административним прелазима Јариње, Брњак и Мердаре ситуација је мирна, али напета. Специјалне јединице Росу и даље су на северу покрајине. Министарство спољних послова Русије изразило је забринутост због заоштравања ситуације на КиМ, а ЕУ позива на хитну деескалацију ситуације.

На Јарињу и Брњаку саобраћај је у прекиду, а на Мердару гужва због замене регистарских таблица – привременим. Ту меру Приштина је увела пре два дана, што је појачало тензије на северу и изазвало забринутост мештана.

На Брњаку и Јарињу превоз путника функционише, али их аутобуси довозе до прелаза, потом пешаче 800 метара до блокаде и ту их преузимају други аутобуси или аутомобили.

И даље траје миран протест Срба са севера КиМ, као и блокада пута Рашка – Косовска Митровица и Рибариће – Зубин Поток.

Београд од Приштине тражи да хитно повуче јединице са севера Косова и Метохије, а од Европске уније одговор на питање када ће бити формирана Заједница српских општина, саопштио је председник Александар Вучић после седнице Савета за националну безбедност.

Председник додаје да, пре него што Београд одговори мерама, даје рок Приштини да смири тензије.

Председник је рекао да је одбио предлог представника Квинте за решење кризе јер, како каже, није реч о компромису већ о политици свршеног чина.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво