Читај ми!

Oдржана седница Савета за националну безбедност, ситуација на КиМ главна тема

Председник Александар Вучић председавао је хитној седници Савета за националну безбедност, на којој се разговарало о последњим потезима Приштине и ситуацији на Косову и Метохији.

Седница Савета за националну безбедност почела је око 10 часова у Палати "Србија". Очекује се да се, по завршетку заседања, јавности обрати неко од чланова Савета.

Заседању присуствују министри Небојша Стефановић, Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, директор БИА Братислав Гашић. 

Председник Вучић заказао је хитну седницу Савета након што су приштинске власти јуче ујутру почеле да одузимају регистарске таблице са ознакама са севера Косова.

Том мером возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају таксу.

Превоз људи и робе потпуно је обустављен и ситуација је мирна иако су специјалне јединице косовске полиције Росу и даље распоређене на Јарињу и Брњаку.

Мештане са севера КиМ овакви потези су узнемирили, због чега су организовали мирне протесте на Јарињу. Они су тамо провели ноћ и не намеравају да се разиђу док Приштина не повуче нове мере.

Овакве потезе Приштине председник Србије јуче је, током обраћања јавности, оценио као демонстрацију силе. Србима на Косову и Метохији поручио је да не наседају на провокације Приштине.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво