Читај ми!

Османи: Од дијалога очекујем међусобно признање

Вјоса Османи, председница привремених институција у Приштини пренела је изасланику Европске уније за дијалог Мирославу Лајчаку да су у Приштини "одлучни у наставку дијалога, да се заврши међусобним признавањем, без утицаја на уставни поредак и територију Косова".

Вјоса Османи је навела да је Приштина "конструктивна страна у дијалогу, која нуди конкретне предлоге у овом процесу, и која је спровела до сада постигнуте споразуме, за разлику од Београда која не поштује постигнуте споразуме".

Лајчак је према саопштењу из кабинета Вјосе Османи, рекао да нико неће тражити од Приштине да преговара о уставности, територијалном интегритету и унутрашњој функционалности.

Османи је изразила забринутост због, како тврди "уплитања Србије у унутрашња збивања у Црној Гори али и Босни и Херцеговини, што изазива немире и нови талас нестабилности у региону".

"Косово је стално било жртва таквих тенденција дестабилизације, али чињеница да се нешто слично већ дешава у околним земљама, позив је на потребу хитног одговора Европске уније у смислу осуде и спречавања таквог развоја".

Лајчак је трећег дана у посети Приштини, а при доласку је изјавио да му је намера да организује нови сусрет председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво