Читај ми!

Вучић: Огромна част што ћу са Ангелом Меркел имати више састанака

Председник Србије Александар Вучић поновио је да је огромна част што немачка канцеларка Ангела Меркел долази у Београд и остаје овде најдуже, и да ће са њом њом имати више састанака и радну вечеру.

Александар Вучић је одговарајући на питање новинара, након отварања фабрике "Леони", рекао да ће Ангела Меркел и ноћити у Србији, што је додатна част.

"Увек сам отворен са њом а и она са мном. Никада нећу заборавити подршку коју нам је дала 2015, као и када су нам Хрвати уводили санкције због миграната и што је подстицала инвестиције. Њени министри раде на довођењу инвеститора, а тога не би било да није ње", рекао је Вучић и додао да је захвалан Меркеловој и на пружању подршке Берлинском процесу.

Он је истакао да је срећан због посете, без обзира на то шта ће чути од Меркелове непосредно пред окончање њеног мандата.

"Дакле, хвала јој", поручио је.

Вучић је поновио и да у Београд ускоро долази председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и да ће тада бити отворени радови на путу Ниш–Плочник, првих 5,5 километара, што је важно за Топлицу и Мерошину и Прокупље, Блаце, Куршумлију.

"Три бање имамо у Куршумлији и све ће нам бити ближе, то је од огромног значаја за нас", рекао је Вучић.

Одговарајући на питање о посети специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака, Вучић је рекао да не зна тачан датум те посете, али да ће Лајчаком имати много тема о којима ће разговарати, пре свега о енергетици, предстојећим изборима које ће, рекао је, многи покушати да искористе за додатне притиске против Срба.

Он је најавио и да ће ускоро путовати у званичну посету Турској где ће са председником Реџепом Тајипом Ердоганом разговарати о билатералним односима.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво