Читај ми!

Вучић у Краљеву: Градимо ауто-пут, стизаћете за сат и по до Београда

Председник Александар Вучић започео је јутрос посету Краљеву обиласком реновираног Атлетског стадиона, изграђеног 1972. године, који је пре почетка реновирања 2018. био у запуштеном стању.

Александар Вучић поручио је у Краљеву да ће Србија бити под све већим притисцима, да ће они бити све већи што брже буде напредовала.

 

"Биће много притисака пре свега што је снажнија и јача. Ово што нас из Загреба нападају свакога дана, а да им ништа нисмо рекли, показује да смо криви сви ми што Србија иде коначно брже од свих осталих. Србији је било потребно 80 година да се пробуди и ради, а наше је да се боримо за наш народ на КиМ, да чувамо нашу земљу, никога другог не дирамо, да идемо напред и још брже. Да покажемо да имамо много више позитивне енергије од њихове негативне", истакао је Вучић у обраћању окупљеним грађанима.

Подсетио је да је, када је постао премијер 2014. Србија била четврта у региону по висини плата, имала највишу стопу незапослености и јавни дуг, а данас је прва по свим тим параметрима.

"Плате у Краљеву су са 313 евра повећане на 455 евра, али је и то мало и недовољно. Плате у Краљеву са свим што причамо, инвеститорима, мораће да буду веће", рекао је Вучић.

Од Краљева до Београда за сат и по

Вучић је поручио да је Краљево град од стратешког значаја за земљу, који ће Моравским коридором бити спојен и са Београдом и са Коридором 10, најављујући да ће бити изграђена и брза саобраћајница Краљево – Ушће – Рашка – Нови Пазар.

"Коридор који градимо од Чачка до Адрана, али и од Крушевца до Краљева, када спојимо за две године, много ће да значи Краљеву, Рашком, Моравичком, Расинском округу", рекао је Вучић испраћен аплаузом окупљених грађана.

Како је рекао, ауто-пут ће грађане Краљева повезати са Београдом за мање од сат и по, као и са Коридором 10, па ће моћи неупоредиво брже него раније да путују до Бугарске, Северне Македоније, Грчке.

Тај ауто-пут, додао је, отвориће простор за напредак у туризму.

"Да радимо више за Богутовац, Долину јоргована, Ушће, Рашку, Нови Пазар, да отворимо Гоч, Голију... То су важне ствари", рекао је Вучић.

Средства за болницу у Новом Пазару 

Додао је да ће у Нови Пазар бити уложена огромна средства у напредак тамошње болнице, а апеловао на грађане Тутина, Сјенице и других места да се вакцинишу.

У Врњачкој Бањи, рекао је, мора да се уради национални центар за водене спортове јер, како каже, хоће да наша репрезентација не само у Београду већ у срцу Србије има прилике да се припрема за велика такмичења и доноси радост и медаље за све.

"Једном у сто година се деси да држава има средства да може да гради и ради", нагласио је Вучић.

Истакао је да је важно што се отвара "Леони", у којем ће радити пет хиљада људи.

Навео је да и даље има проблема са незапосленошћу у Краљеву, додајући да је због тога важан ауто-пут, јер он доводи инвеститоре.

"За Краљево крећемо са колектором и канализацијом, што је укупно 42 милиона евра. Што са изградњом мостова каснимо дугујем извињење народу. Мислим да је важно да инвеститори дођу у Краљево, Расински, Моравички и Рашки округ", нагласио је он.

Аеродром Лађевци добија још неколико линија

Када је реч о аеродрому Лађевци, рекао је да ће добити пет или шест линија, да ће се летети до Истанбула, Солуна, Тивта и мањих аеродрома у Немачкој, што ће омогућити везу и ка Швајцарској и Аустрији.

Такође се осврнуо и на жељу Краљевчана да добију затворени базен и да је донета одлука да се уради, да ће коштати 10 милиона евра, али да мора да се види како ће се финансирати и да је то важно јер је Краљево десети град у Србији од великог стратешког значаја.

Са Марком Благојевићем разговарао је о пројектима који се спроводе у Краљеву.

Благојевић је рекао да се школа потпуно реновира, да је у плану и болница.

Вучић је казао да је тек јуче добио документа за болницу, и најавио да ће се дијагностички центар, у вредности од 25 милиона евра са свом опремом, урадити идуће године, а да ће потом бити спроведена друга фаза.

"Сада морамо да радимо то заједно са Новим Пазаром да не би они само размишљали о доласку у Краљево, а да оставимо Пазар без даљег унапређења болнице, која мора да се подигне на краљевачки ниво", поручио је председник.

Након обиласка стадиона, Вучић је присуствовао отварању нове фабрике компаније Леони Србија чија је изградња почела 2018. године.

Обиласку присуствују и директор Коридора Србије Алексансдар Антић и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво