Читај ми!

Вучић: Деблокада институција БиХ питање за Додика

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да у разговору са високим представником међународне заједнице у БиХ Кристијаном Шмитом није било речи о деблокади институција БиХ и повратку српских представника.

"Не, није било речи о деблокади институција БиХ, нити се тиме бавим. То је питање за Милорада Додика. То су њихове одлуке", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара након полагања камена темељца за фабрику вакцина у Земуну.

Како је рекао, са Шмитом је разговарао о улози Србије, Дејтонском мировном споразуму, ономе на шта Србија има право, и нашом анализом ситуације.

Поновио је да ће се у недељу састати са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.

"Република Српска ће увек имати подршку Србије", додao је Вучић.

"Не радујем се гашењу Шинвона"

Председник је рекао да се са нишким послодавцима већ разговара да преузму раднике "Шинвона" у Нишу који гаси део производње.

"Побринућемо се и за те раднике, већ разговарамо са нишким послодавцима који ће највећи део или готово све раднике да преузму код себе. У недељу или сутра идем у Краљево да разговарамо са Леонијем, који има производне погоне и у Нишу, да преузму део радника", рекао је Вучић.

Такође, каже да се не радује нечему лошем, шта год да се деси на терторији Србије, већ да се радује само успесима Србије и гледа како да реши проблеме.

"Шта год да урадимо, криви смо"

Поводом иницијативе Уједињени против ковида, који траже да се уведе забрана окупљања, Вучић је рекао "да су то они који су увек солили памет онима који су тешко и напорно радили".

Упитан да прокоментарише те захтеве, председник каже да ће, шта год да уради, бити пребацивања – да власт спутава политичке слободе или да је крива за ширење короне ако не уводи мере.

Истиче да је држава обезбедила све лекове, болнице, увећала плате здравственим радницима и друго, а нису криви они који су уносили пометњу тим својим ставовима и нису се вакцинисали.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво