Читај ми!

Бранабићева и аустријски канцелар о сарадњи, европском путу Србије и улагањима

Председница Владе Ана Брнабић захвалила је, у разговору са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом, на конструктивној подршци и помоћи коју Аустрија пружа у процесу европских интеграција. Србија је важан привредни партнер, изјавио је аустријски канцелар, додајући да у скорој будућности очекује значајне аустријске инвестиције на српском тржишту.

Ана Брнабић на састанку са аустријским канцеларом изјавила је да ће Србија и у будућности знати да цени и поштује партнерство и снажно залагање Аустрије унутар Европске уније за европски пут Србије и Западног Балкана.

Говорећи о европским интеграцијама, премијерка је истакла да очекује да ће током словеначког председавања Савету Европске уније, напредак Србије бити позитивно оцењен, саопштила је Влада Србије.

То ће резултирати, истакла је, и отварањем спремних кластера.

Наводећи да ће се Аустрија и у будућности залагати за европску перспективу и чланство Србије у Европској унији, аустријски канцелар честитао је на успеху и снажној борби државе у очувању стабилне економије током тешких пандемијских услова, додаје се у саопштењу.

Србија је важан привредни партнер, истакао је, додајући да у скорој будућности очекује значајне аустријске инвестиције на нашем тржишту захваљујући, објаснио је, не само добром економском већ и политичком партнерству.

Истичући да је за Србију стабилност региона изузетно значајно питање, Брнабићева је изразила забринутост због актуелне ситуације у преговорима Београда и Приштине, неуспеха у имплементацији договореног Бриселским споразумом и сигурности српског и неалбанског становништва на Косову и Метохији због учесталих напада.

Савезни канцелар је истакао да Аустрија подржава дијалог Београда и Приштине, који је оценио као веома значајан процес, пресудан за стабилност и напредак региона.

Навео је да ће Аустрија и у будућности представљати важног партнера Србији у оквиру Европске уније и пружати помоћ и подршку по свим за нашу земљу кључним питањима.

Ана Брнабић је аустријском канцелару честитала на Ордену Републике Србије на ленти, највишем државном одликовању, урученом за нарочите личне заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа две земље.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво