Читај ми!

Вучић: Свим пунолетним грађанима још 20 евра у децембру

Председник Србије Александар Вучић каже да је донета одлука да се свим пунолетним грађанима у децембру исплати помоћ од још 20 евра. Вучић je најавио да ће Србија бити најјача земља у Европи по стопама стимулације рађања. Осврнуо се на ситуацију у региону и одлуку Валентина Инцка да се забрани негирање геноцида, и поручио да је важно да се са Бошњацима у будућности граде пријатељски и братски односи. Вучић је поновио да није ни видео ни чуо вођу организоване криминалне групе Вељка Беливука и поручио да ће се држава жестоко обрачунати са нарко-дилерима.

Александар Вучић је рекао да је јуче, на састанку са премијерком Аном Брнабић и министром Синишом Мали, донета одлука о исплати додатне помоћи грађанима.

"Очекујемо да у јулу имамо 200 милиона евра суфицит, донели смо одлуку да грађанима дамо још по 20 евра у децембру", истакао је председник на Телевизији Пинк.

Подсетио је да у септембру пензионери добијају 50 евра помоћи, а сви пунолетни грађани, којих има 5,7 милиона укључујући и пензионере још 30 евра у новембру, тако да ће пензионери добити 80 евра. Уз додатних 20 евра, пензионери ће од септембра до децембра укупно добити 100 евра.

Вучић је рекао да новца има и да жели да се потрошња додатно подстакне.

"Желимо да дамо људима могућност да више потроше у својој земљи, зато смо ишли са већом количином ваучера за људе да би у Србији трошили новац", напоменуо је председник.

Вучић је рекао и да са Брнабићевом и Малим спрема велико изненађење за пензионере од следеће године. "Мислим да ће људи бити веома, веома задовољни", истакао је председник.

"Предлог да се за рођење детета родитељима дâ 5.000 евра"

Председник je најавио да ће Србија бити најјача земља у Европи по стопама стимулације рађања.

"Олакшаћемо трудницама и породиљама многе ствари, а ићи ћемо и са великим и значајним увећањем износа за рађање деце – за прво, друго, треће и четврто дете", истакао је Вучић.

Навео је да је његов предлог Влади да се за рођење детета родитељима дâ 5.000 евра.

Према његовим речима, нове мере су неопходне јер је стопа наталитета обрнуто пропорционална расту животног стандарда, а навео је и да је већ добио конкретне предлоге од министра за бригу о породици и демографију Ратка Дмитровића. 

Говорећи о лечењу деце од ретких болести у иностранству, навео је да се за здравство издваја око три милијарде евра годишње, као и да је многоструко увећан износ за лечење деце.

Што се тиче случаја малог Гаврила, каже да је морао да интервенише, јер је обезбеђено 370.000 евра, а проблем је настао због процедуре.

Председник је најавио да за неколико дана почиње градња фабрике вакцина у Србији. Потврдио је да ће 1. септембра бити завршена и градња нове ковид болнице у Новом Саду.

Најавио је и да се припрема нови модел легализације објеката који ће бити једноставан и за државу и за грађане, али је напоменуо да још не може да говори о детаљима.   

"Важно да се са Бошњацима граде пријатељски и братски односи"

Вучић се осврнуо на одлазак Валентина Инцка са места високог представника у Босни и Херцеговини и његову одлуке којом је допунио кривични законик, којим се кажњава негирање геноцида.

Председник је напоменуо да није присталица наметнутих одлука, јер оне нису никада доносиле ништа добро, већ само веће поделе.

Навео је да још није добио анализу наших правних експерата, али је истакао да је важно да Србија увек у сваком тренутку искаже пијетет према сребреничким жртвама.

"Важно је да се са Бошњацима у будућности граде пријатељски и братски односи", поручио је председник.

"Не интересују нас туђе границе, само положај нашег народа"

Што се тиче оптужби у хрватским медијима за великосрпски национализам, истакао је да је политика Србије очување својих граница, признатих од стране Уједињених нација и баш ништа више.

"Не интересују нас туђе границе, не интересује нас ништа осим положаја нашег народа, као што Хрватску интересује положај њиховог народа у Србији, у Босни и Херцеговини, као што то интересује, Румуне, Бугаре Мађаре, и све остале", поручио је Вучић.

Председник је најавио да ће Србија ове године, већ за пет месеци, први пут претећи Хрватску по БДП-у у апсолутном износу, пошто ће на крају 2021. имати БДП вредан 51 милијарду евра.

"Нисам видео Беливука, жестоко ћемо се обрачунати са нарко-дилерима"

Вучић је, поводом тврдњи вође организоване криминалне групе Вељка Беливука које је објавио Крик о наводним везама са њим, поновио да никада није ни видео ни чуо Вељка Беливука или Марка Миљковића.

Истакао је да је спреман да јавно дође и на полиграф и одговори да ли је икада видео или чуо Беливука, Миљковића или било кога од људи који су ухапшени.

"Ја немам проблем са тим, никада нисам Беливука ни чуо ни видео. При томе не би био проблем ни да јесам. Није кривично дело да некога видиш 2014, 2015, 2016, 2017. године. Случајно се догодило да нисам. Кад кажем случајно, са милион људи сам у контакту, ишао сам у управу Партизана, управу Звезде и било би најнормалније да јесам, али случајно нисам", истакао је Вучић.

Поручио је да ће држава дрогу и нарко-дилере чистити толиком брзином да "ћете видети да расте цена дроге ма колико да су је преплавили старом робом, зато што ће је бити све мање".

"Тако ћемо се жестоко обрачунати са нарко-дилерима, да ћете то итекако добро видети како изгледа, овде нема, пардона нема одустајања", поручио је председник.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво