Читај ми!

Дачић на 31. годишњици оснивања СПС-а: Тражимо још већу улогу у креирању будућности Србије

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је на обележавању 31 године од оснивања те странке да ће социјалисти заједно са партнерима из Српске напредне странке, у разним модалитетима о којима ће, како је рекао, тек разговарати, победити све непријатеље земље и народа на следећим изборима.

Ивица Дачић је на скупу у седишту странке истакао да њихови политички партнери Александар Вучић, СНС и њихова листа у свим предстојећим биткама могу да рачунају на СПС.

Он је истакао да су идеје СПС-а као што су социјална правда, заштита угрожених и солидарност потребне Србији и да су због тога спремни да преузму још већу одговорност за доношење одлука.

"Ми пред грађане и сада и увек треба да изађемо са потпуно чистом политиком, са великим очекивањима да ћемо за ту политику још једном добити поверење. Наши досадашњи резултати нам дају пуно право да тражимо највише", рекао је Дачић и оценио да се данашња Србија "као небо и земља" разликује од Србије 2012. године.

Подсетио је да је тада СПС ступио у стратешки савез са напредњацима и да то савезништво у интересу Србије траје и данас, наводећи да су социјалисти и пре 2012. године тамо где су могли допринели европском путу Србије.

"Ја сам потписао споразум о визној либерализацији која је омогућила грађанима Србије да путују у ЕУ. Где год је остварен напредак том циљу је служила СПС и тако ће бити и убудуће", поручио је Дачић.

Рекао је да ће ускоро имати прилику да на изборима још једном потврде колико су јаки, способни и да увере грађане да им дају поверење, истичући да намерно не каже "поклоне", јер, како каже, поверење се заслужује радом.

"Ми у овој земљи, нажалост, готово и немамо опозицију, јер је опозиција, барем један њен део одлучила да нема земље. И немамо никакву озбиљну алтернативу, идеју осим оне тајкунске да се власт дограби, а Србија опљачка", рекао је Дачић.

Додао је да нема никога ко може да одговори на тешка питања КиМ, региона, Европе и света, као што су, како каже, Вучић и он преузели одговорност за потписивање Бриселског споразума и у свим озбиљним искушењима, од економских реформи до регионалних питања која су и даље актуелна.

"Имамо своју снагу подршку, партнере са којима годинама сарађујемо зато што имамо заједничку идеју и заједнички циљ, а то је да Србију учинимо још јачом и поштованијом, а њеним грађанима да дамо сигурност, боље плате и пензије, деци предвидиву будућност", рекао је председник СПС.

Социјалисти, додаје, траже да учествују у том великом задатку зато што, како каже, знају да доносе добре одлуке и да прихватају одговорност.

"Желимо да се печат наше политике види у свакодневном животу. Тражимо још већу улогу у креирању будућности Србије", поручио је лидер социјалиста.

Дачић је рекао и да не постоји старија политичка традиција у Србији од социјалистичке, наводећи да су социјалисти "најстарији политички бренд".

"И у најтежим временима чували смо радна места, разни самозвани либерали и експерти су покушавали да омаловаже и униште наше наслеђе, али је питање да ли су већу штету нанеле бомбе или лоше приватизације", навео је Дачић и додао да су социјалисти били изложени прогону и клеветама, али да су остали да стоје постојано.

Дачић је поводом годишњице рекао члановима да им честита "31 годину борбе за наше људе и нашу земљу, нарочито на свим будућим победама, јер те победе су у интересу Србије и српског народа и свих грађана".

"Будите сигурни у њих зато што се боримо за правду, за једнакост и солидарност", поручио је лидер СПС-а.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво