Читај ми!

Састанак групе за међустраначки дијалог уз присуство уредника медија, о простору за договор крајем јула

Завршена је последња рунда састанака Радне групе за међустраначки дијалог, на којој су поред власти и опозиције били и представници ТВ Хепи, Политике и Вечерњих новости, а нови састанак на којем би требало да се дефинише постоји ли простор за договор биће одржан крајем месеца.

И овај састанак одржан је без присуства медија, а учествовали су председник Скупштине Србије Ивица Дачић, потпредседник парламента и функционер СНС-а Владимир Орлић, док су из редова опозиције ту били Бошко Обрадовић (Двери), Саша Радуловић (Доста је било), Милош Јовановић (ДСС), Александар Шешељ (СРС), Милица Ђурђевић Стаменковски (Заветници).

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је новинарима да се са гостима из медија разговарало да и они и представници јавних сервиса доставе предлоге за промену програмске шеме од септембра.

Каже да су до сада разговарали са РТС, РТВ, ТВ Б92, ТВ Прва, ТВ Хепи, Политиком и Вечерњим новостима, чиме је, каже, заокружен разговор са медијима.

"Сви они су прихватили нашу сугестију да добијемо један предлог са њихове стране како би могао да изгледа њихов информативни програм од 1. септембра, а у коме би опозиција била много више заступљена него сада, као и генерално критика власти и другачије мишљење уопште", рекао је Обрадовић.

Каже да очекује да ће учесници Радне групе од свих представника медија добити такве "папире" и да очекује конкретну реализацију од јесени.

"Могу да потврдим да смо добили прве папире од јавних сервиса као и да смо неколико нас одговорили својим примедбама. Очекујемо сада нови одговор у вези са нашим коментарима", рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, састанци су завршени и сада је, каже, власт на потезу.

"Очекујемо да ће они у наредних неколико дана имати свој став о захтевима које је опозиција овде изнела и да ћемо у последњој недељи јула имати завршну седницу радне групе. Надам се и претпостављам уз учешће председника СНС-а како бисмо имали и дефинитиван разговор о томе да ли смо се уопште разумели око побољшања изборних услова или нисмо", рекао је Обрадовић.

Понавља да ће се крајем јула знати на том колосеку дијалога "на чему смо и да ли имамо договор власти и опозиције".

"Надам се да ћемо у тој последњој недељи јула моћи да дефинишемо и друга питања која нису дефинисана, а то је притисак на бираче, функционерска кампања, сређивање јединственог бирачког списка, контрола изборних резултата, састав РИК-а и све друго о чему је било речи. За то одговор власти још немамо", рекао је Обрадовић.

За њих је, каже, пресудно да медији покажу нови информативни програм најмање шест месеци пре првих следећих избора, а то је почетак септембра, и додаје да опозиција сада жели конкретна дела.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи