Читај ми!

Вучић: Само чекам и слушам шта причају о Дечанима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да има податке из Дечана, да су две особе у возилу новосадских таблица билe у тој општини, али да нису били ни 500 метара близу изворишта воде и да чека и слуша шта ће све да кажу.

Вучић је то рекао коментаришући најновије изјаве представника Приштине да су пре масовног тровања у Дечанима примећена "два сумњива Србина".

"Дешавају се многе ствари. Чекамо и слушамо шта ће све да кажу", рекао је Вучић и подсетио да се у региону за све сукобе и лоша дешавања криви Србија.

"Kада све то чујете не можете да увежете како је некоме све то пало на памет. Па онда видите да пишу да Kурти не жури са дијалогом јер чека промену власти у Београду. Kада погледате све то јасно вам је шта се дешава и колико је тешка и незавидна политичка позиција Србије", рекао је Вучић.

Додао је и да је приметно да се сви у региону наоружавају, и поменуо да Албанија купује "барјактаре", а да Турска и САД достављају значајна возила и опрему на КиМ.

"То нам није претња али указује да је потребно да имамо високу дозу обазривости и прецизно делујемо у будућности", рекао је Вучић.

Навео је да је јутрос у Генералштабу анализирана ситуација у земљи и региону и истакао да није у потпуности задовољан иако је снага Војске неупоредиво боља него пре 10 година.

"Увек ћу да се борим за више и захтевам спремност, али имамо довољну силу да узвратимо  било каквом агресору. Није лака позиција", рекао је Вучић.

Говорећи о изградњи здравствених центара у Грачаници и Kосовској Митровици, Вучић је казао да је за Грачаницу пројекат завршен пре недељу дана, а да се чека завршетак пројекта за Kосовску Митровицу.

Kако је истакао, њихова изградња биће значајна не само за та два места већ и за све Србе који живе на северу Kосова.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво