Читај ми!

Вучић се састао са Стефановићем и генералом Мојсиловићем

Председник Србије Александар Вучић састао се у Генералштабу Војске Србије са потпредседником Владе и министром одбране Небојшом Стефановићем, начелником Генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем и представницима војног врха, саопштено је из Министарства одбране.

Након састанка, саопштено је да је председник Вучић истакао да су сагледане и анализиране способности Војске Србије и шта је то што је неопходно како би се унапредили борбена готовост и оперативне способности војске.

"Много ствари још морамо да урадимо, имајући у виду чињеницу да се у окружењу сви драматично наоружавају. Наша је обавеза да увек и у сваком тренутку имамо довољну снагу, довољну силу да нашу земљу заштитимо и сачувамо и то ће Војска Србије бити у стању у сваком тренутку да учини. Много тога још морамо да урадимо, посебно за такозване услове ноћне борбе, набављање додатних оптоелектронских средстава, набављање нових, савремених оруђа и оружја за противваздушну одбрану, Ратно ваздухопловство, али и за даље јачање наших пешадијских јединица", поручио је председник Вучић.

Истакао је да је на састанку било речи и о интензивирању сарадње са фабрикама домаће наменске индустрије.

"Посебно смо разговарали о додатном ангажману фабрика наше наменске индустрије, са којима ће Министарство одбране обавити додатне и посебне разговоре. Ми не бежимо од тога да уложимо значајне суме новца у наредном периоду, али та испорука мора да буде другачија, одговорнија, већа у наредном периоду", рекао је председник.

Председник Вучић поручује да се налазимо у веома сложеном окружењу и сложеној политичкој ситуацији и да је управо зато Војска Србије неопходна као гарант очувања мира и стабилности и одвраћања од напада на нашу земљу.

"Верујем да ће људи бити задовољни огромним улагањима у нашу војску која нисмо имали од 70-их и 80-их година прошлог века и ми се тиме поносимо. Наставићемо са тим не угрожавајући никога, а увек желећи само да сачувамо мир и размишљамо о економском развоју", рекао је Вучић.

Додао је да тај економски развој омогућава и бољи статус војника и да верује да ћемо тај статус поправити и пре краја ове године додатним повећањима примања, али и додатним набавкама војне опреме и наоружања, већом снагом и већом чврстином Војске Србије.

"Захвалан сам данас свим генералима који су учествовали у дискусији, дијалогу и приказу и верујем да у наредном периоду људи могу да виде и могу да се радују само још већој снази наше војске", поручио је председник Вучић.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво