Читај ми!

Вучић: Заштиту Срба тражићемо и у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић рекао је да верује да ће у другој половини месеца бити настављен дијалог с Приштином на највишем нивоу у Бриселу и да ће том приликом заштита српског народа на Косову и Метохији бити истакнута као снажан захтев.

Александар Вучић је на питање о томе како се може помоћи Србима на Косову и Метохији на које се константно врше притисци, рекао за ТВ Пинк да ћемо се борити и бринути о нашем народу колико можемо и преко међународне заједнице.

Вучић је поводом случаја Драгице Гашић, повратнице у Ђаковицу, рекао да је њен случај само парадигма о томе колико им смета једна земља.

Вучић је рекао и да не може да верује како се о томе извештава у појединим нашим медијима.

Напомиње и да Србија од 1999. године и 2008. године нема фактичку власт на КиМ и да ништа не може да предузме мимо међународне заједнице да би заштитила те људе, али да ће се помоћи на друге начине колико се може.

Вучић је након обиласка путеве и постројења ХЕ "Ђердап", на питање око наоружавања приштинске војске, истакао да раде све што је супротно Резолуцији 1244 и међународном праву. Што се тиче најаве о набавци наоружања из Турске, каже да ће о томе разговарати са турским пријатељима.

Указао је да су наша и приштинска војска као "небо и земља", и да се не могу поредити јер нису исте категорије.

Казао је да имамо добре односе са Кфором и захвалио генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу на добрим порукама и поштовању онога о чему су разговарали, истичући да је циљ очување сигурности и развоја наше земље.

Вучић је такође захвалио и на томе што му је Општина Звечан уручила признање почасног грађанина.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи