Читај ми!

Председник Вучић почасни грађанин Звечана

Председник Србије Александар Вучић проглашен је почасним грађанином Звечана, због свог залагања за очување Kосова и Метохије и бројна улагања на Kосову, посебно у тој општини.

На данашњој свечаности поводом 30 година од оснивања општине Звечан плакету и кључ града Звечана у Вучићево име примио је директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић.

Вучић је у писму захвалности навео да награде и признања за њега имају посебну вредност и тежину када долазе као потврда онога што чини за наш народ, градећи Србију будућности.

"Све што данас радимо и градимо, сваки камен уткан у 'Сунчану долину', свака цигла на којој је подугнута 'Рајска бања' или једна од бројних нових стамбених зграда за наше младе брачне парове и повратнике, јесу наш темељ за будућност на овим просторима", навео је Вучић.

Нада се да ће неке још "нерођене генерације, када се загледају у прошлост, моћи да кажу да је та богата, успешна и многољудна Србија у којој живе, постала могућа у време овог нашег покољења и да је рођена управо у нашем труду, мудрости, храбрости и далековидости".

"Ваше признање, почаст од људи који су чувари онога што је нашем народу најсветије јесте нешто што мора да се заслужи и што се не добија као пригодан поклон. Сви ми Срби духовну колевку имамо на Kосову и Метохији, али имати могућност да кажете да сте заиста са Kосова и Метохије јесте вредније од највреднијег одликовања и ленте", поручио је председник Србије у писму које је на свечаној академији прочитао Петар Петковић.

Захвалио се што од данас може да каже и "драге комшије, на томе што су га учинили грађанином поносног и тврдог Звечана", трудећи се сваким новим даном буде достојан части коју су му указали.

"Шта год говорили зли језици, а они не завређују ни да им имена поменемо на овај велики дан, Kосово и Метохија ће ми, као и до сада, бити прва мисао када ујутро отворим очи, и последња мисао када навече склопим очи. Докле год се моја реч и воља буду уважавали, са Звечана ће се вијорити само застава српске тробојке, јер ако Звечан није Србија, шта је онда Србија", написао је Вучић.

Подвукао је да ће се за Србе на KиМ "борити свакога дана као и до сада и на сваком месту, за миран сан сваког нашег детета на Kосову и Метохији, за то да низ образе нашег храброг Николе Перића никада више због злих људи не потече ниједна суза".

"Не ускраћујући никада другима право на живот и срећу, борићу се за то да исто право буде гарантовано моме народу и мојим Звечанцима. Срећан вам Дан општине који желим да славите на много година у миру, слози и напретку, увек свесни да ће држава Србија увек ту за вас. Живео Звечан, живела Србија!", написао је председник Србије.

Пре Вучића, ово признање је додељено тенисеру Новаку Ђоковићу, бившем директору Kанцеларије за KиМ, а сада амбасадору Србије у САД Марку Ђурићу, руском председнику Владимиру Путину, бившем члан Председништва СФРЈ Југославу Kостићу и председнику Одбора за помоћ KИМ из Републике Српске Милораду Арлову.

Петровданске повеље општине Звечан додељене су данас и Епархији рашко-призренеској, Kанцеларији за KиМ, општини Стара Пазова и другима.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво