Читај ми!

Судија одлучује да ли ће Ристо Јовановић да се брани са слободе или не

Судија Основног суда у Приштини одлучује да ли ће Ристо Јовановић који је ухапшен на Газиместану за време обележавања Видовдна 28. јуна да се брани са слободе или не.

Одлука судије се очекује после 13 чсова. Јовановић се изјаснио да није крив, а тужилац је затражио судски притвор због опасности од бекства. Адвокат је затрашио да се Јовановић брани са слободе и указао на неоснованост тврдњи да је јавно угрозио безбедност грађана Космета.

Ристо Јовановић из Подгорице саслушан је јуче у Основном тужилаштву у Приштини у својству осумњиченог за наводно кривично дело "изазивање националне и верске мржње и нетрепељивости".

Ристу Јовановићу је претходно одређено полицијско задржавање од 48 сати. Јовановићев бранилац Јована Филиповић пренела је РТС-у јуче да је рочиште поводом овог случаја заказано за данас у 10 часова у Основном суду у Приштини.

"С обзиром на то да до данас тужилац није поднео захтев за продужење притвора, надамо се да ће му судија дозволити да се брани са слободе", навела је јуче Филиповићева.

Филиповићева је обишла ухапшеног Јовановића. Навела је да он има неколико модрица на рукама, насталих током хапшења и да јој је казао да се према њему у притвору опходе коректно.

Јовановића је, према речима очевидаца, а то је документовано и видео-снимцима, ухапсила специјална полиција јер је покушао да укаже на беспотребан полицијски претрес торбе монахиње која је излазила из дворишта меморијалног комплекса на Газиместану.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво