Читај ми!

КиМ, саслушан младић из Подгорице ухапшен на Газиместану

Ристо Јовановић из Подгорице саслушан је у Основном тужилаштву у Приштини у својству осумњиченог за наводно кривично дело "изазивање националне и верске мржње и нетрепељивости".

Ристу Јовановићу је претходно одређено полицијско задржавање  од 48 сати.

Јовановићев бранилац Јована Филиповић пренела је РТС-у да је рочиште поводом овог случаја заказано за сутра у 10 часова у Основном суду у Приштини.

"С обзиром на то да до данас тужилац није поднео захтев за продужење притвора, надамо се да ће му судија дозволити да се брани са слободе", навела је Филиповићева.

Филиповићева је данас обишла ухапшеног Јовановића. Навела је да он има неколико модрица на рукама, насталих током хапшења и да јој је казао да се према њему у притвору опходе коректно. 

Јовановића је, према речима очевидаца, а то је документовано и видео-снимцима, ухапсила специјална полиција јер је покушао да укаже на беспотребан полицијски претрес торбе монахиње која је излазила из дворишта меморијалног комплекса на Газиместану.

Везано за исти случај, медији наводе да је суспендован српски полицајац који је покушао да спречи хапшење Јовановића на Газиместану.  

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара