Читај ми!

Вучић: Никада нисмо имали овакву снагу, настављамо улагање у армију

Председник Александар Вучић и врховни командант Војске Србије поручио је на Пештеру да ће држава наставити да улаже у Војску, додајући да је вежба "Муњевити удар 2021" изведена фантастично.

Председник Вучић рекао је током обраћања после завршетка вежбе "Муњевити удар 2021" на Пештеру, да је веома поносан на Војску Србије.

"Желим да честитам свим припадницима Војске, начелнику Генералштаба, министру одбране, али и свим дивним младим људима који су фантастично извели вежбу", истакао је председник.

Нагласио је да смо данас могли да први пут на небу видимо 11 "мигова-29".

"Од тога је њих осам тукло ракетама, три мига су потпуно модернизована и виде радарима 110 километара далеко и тиме је ловачка авијација добила огромну снагу, никада нисмо имали овакву снагу", нагласио је председник.

Додао је да смо такође видели и 25 ловачких авиона и бомбардера, а пре неколико година смо, каже, имали четири-пет.

"Видели сте најновије тенкове, наше нове машине, 11 ПАСАРС-а, панцире. Морамо још да радимо и појачавамо беспилотне летелице, наручили смо нове и наручиваћемо више, а снага наше Војске биће драстично увећана и измењена у наредних девет месеци, то показује снагу државе", напоменуо је Вучић.

Председник је захвалио и борцима са Кошара, међу којима су и бивши припадници Војске Југославије из Црне Горе, који су присуствовали вежби.

"Видео сам срећу и задовољство што је Војска много снажнија и што су они својим ранама, а њихове колеге и својим животима, дали да бисмо данас имали снажнију војску", навео је Вучић.

Истакао је да ће Србија наставити улагање у своју армију.

"Не интересују нас сукоби, али нас интересује да увек будемо у стању да је обранимо. Ништа лепше и часније од тога. Први пут смо могли да видимо да су хеликоптери вишенаменски, и транспортни, наоружани до зуба, хеликоптери ми-35 имају онако злокобан звук кад долазе, то је невероватно дејство", поручио је председник.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додак Додик је честитао за успешно изведену вежбу.

"То је доказ да Србија јача, да оствајује један сан који је пре десетак година био нереалан, видимо да снагу економије прати снага Војске, да Србија може да се одбрани од било кога и било каквих замисли за нарушавање њеног интегритета", истакао је Додик.

Навео је да је успешно изведена вежба доказ високе обучености, спремности али и значајног морала и патриотизма који је, истиче, потребан свима нама.

"Ми се радујемо снази Србије, то нам је потребно, ми уживамо у томе, то изазива друге да је понизе али напори које смо видели су дестимулативни за све оне који мисле да је Србија лак залогај", истакао је Додик.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије