Читај ми!

Дачић: У Бундестагу разочарани властима у Приштини

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић разговарао је у Берлину са председником немачког Бундестага Волфгангом Шојблеом, и након састанка новинарима је пренео да је чуо изјаве од више саговорника из Бундестага које су биле у стилу да су разочарани властима у Приштини, јер су, каже, очекивали да ће Аљбин Курти, који није био у ОВК, имати бољи приступ према дијалогу.

Дачић је истакао да је Шојблеа упознао са информацијама које су се тицале дијалога са Приштином.

"Није било никаквих тема, нити тонова који би били непријатни, знамо у чему су наше разлике када је реч о КиМ, али то није била посебна тема разговора", рекао је Дачић.

Председник Скупштине Србије је рекао да је то био веома позитиван састанак и да су имали више тема, међу којима су биле и европске интеграције.

"Шојбле је понудио помоћ у смислу да нам Немачка пренесе искуства, без икаквог наметања неких ставова или држања лецкија већ искључиво ако то желимо да нам помогну у различитим областима које су важне за приступање ЕУ", рекао је Дачић.

На питање да ли су се у Бундестагу интересовали и за међустраначки дијалог који се води у Србији, Дачић је казао да се нису бавили тим детаљима и да је то био разговор на високом нивоу.

Како је рекао, они су сами изразили уверење да је за Србију важно да се настави процес европских интеграција.

"Истакао сам да је то наше стратешко опредељење и да имамо заједничке мапе пута са представницима немачке канцеларке и ЕУ о томе на који начин да обавимо реформе које би биле у складу са очекивањима да би Србија напредовала у европским интеграцијама. То се односи и на дијалог, али нису томе посвећивали велику пажњу, али очекују да ЕУ убрза процес и приступања и да дода гас", поручио је је председник Скупштине Ивица Дачић.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво