Читај ми!

Посланици Скупштине завршили дебату и усвојили извештаје председника Вучића о КиМ

Српском народу на Косову и Метохији није до замрзнутог конфликта, они живе неупоредивно теже од људи у остатку Србије и желе да преговори постоје, рекао је председник Александар Вучић, који је на посебној седници Народне скупштине представио извештај о дијалогу Београда и Приштине. Посланици након полемике усвојили извештаје председника Вучића о КиМ.

Александар Вучић је грађане и посланике обавестио о преговорима у Бриселу, као и о перспективама деловања српске државе на Косову и Метохији.

Представио је и Извештај о раду Канцеларије за Косово и Метохију у периоду од маја 2019. године до јуна ове године, као и Извештај о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини од маја 2019. до 15. јуна ове године.

Вучић је понедељак Извештај представио представницима дела опозиције.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао за РТС да је због све већих притисака на Београд, Вучић и тражио да се обрати и да посланицима предочи тежину ситуације.

Истакао је да међу странакама не сме бити поделе када је реч о најважнијим питањима попут КиМ, али да је веома тешко доћи до консензуса.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се