Читај ми!

Харадинај: Разговори без узајамног признавања опасни за Косово

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај оценио је неуспехом појављивање премијера Аљбина Куртија на састанку у Бриселу у процесу дијалога са Београдом, сматрајући да "узајамно признавање треба да буде приоритет, а не друге теме".

"Изненађујуће је зашто признање Косова није приоритет. Куртијев први приоритет је трансформација ЦЕФТА-е у СЕФТА-у. Смешно. Као и други приоритет, мировни споразум између две земље, као и приступ несталима", написао је Харадинај на друштвеним мрежама.

Каже да иначе приступ да се разговара о темама, без међусобног признавања, као што се раније дешавало у процесу дијалога, "нема резултата и у овој фази је опасан за Косово".

Из Демократске партије Косова (ДПК), најјаче опозиционе албанске странке поручили су да је Курти у Брисел отишао према условима које је поставио председник Србије Александар Вучић.

"Аљбин Курти је данас показао да није испунио обећање које је дао Фердонију Керкезију и Нусрети Кумнови, који су разговоре у дијалогу условили разјашњавањем судбине њихове деце", навео је члан председништва ДПК Бетим Гјоши.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара