Читај ми!

Брнабићева са амбасадорком Румуније о билатералним односима и привредној сарадњи

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са амбасадорком Румуније у Србији Силвијом Давидоју о билатералним политичким односима, привредној сарадњи и резултатима актуелних пројеката које Србија остварује са овом државом.

На састанку је исказана посвећеност даљем унапређењу билатералне сарадње и размотрени пројекти путне и железничке инфраструктуре – изградња брзе саобраћајнице Темишвар–Панчево, обнова железничке инфраструктуре, као и ефикасније коришћење пловног пута Дунава, саопштила је Влада Србије.

Ови пројекти би допринели, не само бољој повезаности, већ и повећању билатералне привредне и трговинске сарадње, закључено је на састанку.

Када је у питању сарадња у области енергетике, амбасадорка Давидоју је посебно истакла пројекат изградње гасне интерконекције Србија–Румунија, која би допринела диверзификацији у области снабдевања гасом у региону.

Премијерка Брнабић подсетила је да је остварена добра сарадња у оквиру пројекта заштите животне средине и захвалила за искуства Румуније у овој области.

Истакла је да је за Србију од изузетног значаја континуирано залагање Румуније да Србија буде део европске породице и техничка подршка у процесу евроинтеграција.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво