Читај ми!

Протест ветерана ОВК у центру Приштине

Ветерани бивше ОВК мирно су протестовали у центру Приштине, незадовољни односом владе Аљбина Куртија према тој организацији, увредама и понашањем према њеним припадницима и како истичу "вредностима ослободилачке борбе".

"Сви знамо да су косовске институције изашле отворено ван националних вредности. Пре неког времена постојала је тенденција оптуживања лидера ОВК, од премијера Куртија, министарке спољних послова Грвале-Шварц, и сада министра унутрашњих послова Свећље", навели су из Управе ратних ветерана ОВК у најави протеста.

Истакли су и да је међу последњим у серији ниподаштавања вредности ОВК, то што је влада Аљбина Куртија недавно ухапсила њиховог ветерана Фаика Фазљиуа, а који је касније ослобођен.

Стога су, према њиховом мишљењу, "институције угрозиле националне вредности ОВК".

На протесту су биле истакнуте фотографије осморице вођа бивше ОВК, предвођене Хашимом Тачијем, који су у притвору у Хагу и чекају суђење за ратне злочине почињене на Косову и Метохији.

"Слобода има име", била је једна од порука на протесту.

"У најтежим временима Албанаца устали су борци. Борба и ангажовање ОВК само су део остварења циљева ОВК. Унмик је оптуживао и судио само Албанцима. Специјални суд суди само Албанцима. На ову годишњицу, оснивачи су иза решетака у Хагу, јер се суди нашем рату, а не против српских злочина. Ова активност је организована за људе који не познају вредности слободе, међу њима и министре владе", речено је на протесту.

Један од учесника протеста навео је да је понашање владе у Приштини према ОВК неприхватљиво.

Протест је завршен мирно.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво