Читај ми!

Вучић: Нећу да потписујем независност Косова

Председник СНС-а и Србије Александар Вучић рекао је на седници Главног одбора те странке да Србија мора да учествује у дијалогу, да ће бити изложена тешким притисцима, али, како је нагласио, "неће да потписује независност Косова".

Александар Вучић је на седници Главног одбора СНС-а окарактерисао претходну годину као једну од најтежих, али у поређењу са другима као једну од најуспешнијих. Резултат је, каже, нова парадигма.

"У претходној години Србија је наставила свој најбржи раст, нико није био ни близу нас. И то смо успели захваљујући великом труду, енергији који су улагали поједини чланови владе. Успели смо да уз стопу раста обезбедимо повећање примања за наше грађане. Ми смо 2014. били четврти у региону по висини плате. Босна и Херцеговина је била испред нас. Данас је Србија по висини просечне плате у региону убедљиво прва", истакао је Вучић.

То је, каже, омогућено захваљујући реформама.

"Данас и у годинама које долазе имаћемо још боље резултате, управо због тешких мера. Данас је Србија земља која се гради и напредује. Трговина нам је напредовала за 47 одсто, индустријска производња за 42 одсто у односу на април. Градимо више пруга него што су генерације пре нас успеле да ураде. То смо успели, јер смо успели да се концентришемо, чувамо јединство странке и да на цивилизован начин превазиђемо проблеме и унутар странке", казао је Вучић.

Његова порука на скупштини странке ће бити таква да наставе сарадњу са онима са којима су сарађивали, али и са онима са другим листа и са СПС-ом. "То не значи да ћемо да правимо једну партију, али то значи да смо спремни да разговарамо о свим модалитетима сарадње", нагласио је Вучић.

Покушаће, наводи, да Србија буде и први, други у Европи и ове године по стопи раста. "Да људи у Србији парадигму губитника политичких и економских можемо да преокренемо у парадигму победника", истакао је Вучић.

"Суштина вођења земље је да самостално доносите одлуке" 

Србија ће, наводи, бити изложена тешким притисцима, бројним проблемима и мукама. Средином јуна се наставља дијалог у вези са КиМ.

"Нама су 2008. када су Албанци кренули у стварање независне државе, а реакција Србије никаква, јер је и руководство било такво. Девет година смо се борили и нису испунили ништа, Заједницу српских општина. Нико се са Запада не узбуђује због тога. И ако бисмо изашли из разговора ми бисмо били ти који би били криви. Ми морамо да учествујемо у дијалогу, ми морамо да будемо део света. Зато је важна скупштина и зато ћемо морати да размишљамо о кандидатима. Нећу да им потписујем признање независног Косова", нагласио је Вучић.

Вучић је навео да у Србији одлуке неће доносити амбасадори, странци, тајкуни. "Суштина вођења земље је да самостално доносите одлуке", сматра председник.

"Не могу да вам кажем колико ми се гаде људи, који мисле да ће их амбасадори довести на чело странке. Таквих има и у нашој и у другим странкама. Људи хоће да се наш народ пита, а не амбасадори и тајкуни. Док смо овде, док је СНС-а Србија ће да доноси одлуке", поручио је Вучић.

"Нити сам знао да посећују патријарха, нити сам рекао ко треба да буде митрополит"

Осврнуо се на оптужбе да је "извршио државни удар у Црног Гори", и да се то неће променити док га не смене.

"Зашто, зато што је неко нешто рекао са владикама око тога ко ће да буде митрополит. Нити сам знао да посећују патријарха, нити сам ја рекао ко треба да буде митрополит, него они", указао је председник. 

Србија мора да буде крива увек, приметио је Вучић и додао да ће бити добра кад не буде питала за 29 одсто Срба у Црној Гори.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво