Читај ми!

Пендаровски најавио повећање броја македонских војника при мисији Кфора

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски најавио је повећање броја војника његове земље при мисији Кфора на Косову и Метохији, саопштено је из канцеларије Вјосе Османи у Приштини.

Османијева се у својству председнице привремених косовских институција синоћ састала са председником Северне Македоније Пендаровским на маргинама самита иницијативе "Брдо - Бриони" у близини Крања, и саопштила да је са њим разговарала о више тема.

"Председник Пендаровски обавестио је Османијеву да ће његова земља повећати присуство у трупама Кфора, истовремено подржавајући либерализацију визног режима, европски пут Косова и чланство у НАТО-у", наводи се у саопштењу.

Тренутно Северна Македонија на Косову и Метохији има 44 војника, а њихови задаци у саставу Кфора укључују патролирање и обезбеђивање манастира Високи Дечани, као и кампа "Вилађо Италија" у Пећи.

Један део контингента ради у Главном штабу Кфора у Приштини.

Није наведено колико ће додатних војника Северна Македонија да пошаље на Косово, када и где.

Најава повећања броја македонских војника долази након што су хрватске власти одлучиле да свој војни контингент на Косову увећају на 150 војника.

На састанку Пендаровског и Османијеве најављено је да ће ускоро бити одржан заједнички састанак косовске и владе Северне Македоније.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво