Читај ми!

Шапић о уједињењу са СНС-ом: Прилика да се Србији дȃ нешто ново

Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић рекао је за РТС да му није било тешко да донесе одлуку о уједињењу са СНС-ом и да је то прилика да се Србији дȃ нешто ново.

На последњим изборима Српски патриотски савеза СПАС Александра Шапића је, поред СНС-а и СПС-а, једина партија која је прешла цензус и ушла у парламент.

Гостујући у Јутарњем Дневнику, председник СПАС-а Александар Шапић је рекао је да му није било тешко да донесе одлуку о уједињењу са СНС-ом и да из тог уједињења највише треба да добије српско друштво и Србија.

"Сигурно је да сам се водио вишим циљевима, да се остави нешто иза себе, једна квалитетна политика од које ће имати користи народ и друштво", рекао је Шапић.

Према његовим речима, уједињење са СНС-ом је велика прилика и за СПАС и за СНС да дају Србији нешто ново.

Каже да је о тој одлуци разговарао и са руководством странке и да није било негативних реакција.

"Свако је то доживео као прилику да створимо нешто нешто добро, нешто квалитетније, прилику да отворимо неке нове трендове", рекао је Шапић.

Овде је, каже, суштина да се политике СПАС-а и СНС-а поклапају и да ће уједњењем учинити једну организацију бољом.  

Раније несугласице са напредњацима је, каже, оставио иза себе, а у будућности ће, додаје, покушати да са њима приближи ставове по свим кључним питањима.  

Истиче да се нису водили чистом политичком рачуницим, јер су и једна и друга партија стабилне.

"Ми смо стабилни, они имају већину у сваком погледу, ја мислим да је овде прилика да се направи нешто ново, да се на један бољи и квалитетнији начин приђе грађанима Србије и свим изазовима који чекају Србију", рекао је гост Јутарњег програма.

"Иза нас је највећа економска криза, геопилитичке промене су десиле, чека нас тешка ситуација по питању Косова и Метохије, по питању евроинтеграција и веома је важно да људи који имају иста или слична мишљења удруже своје снаге", закључио је Шапић.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво