Читај ми!

Обрадовић после консултација с посредницима: Дијалог мора да се заврши током лета

Лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је након онлајн консултација са посредничком четворком, да би међустраначки дијалог морао да се заврши током лета да би од 1. септембра 2021. године почела примена "нормалних предизборних услова".

Обрадовић је новинарима испред седишта Европске уније у Београду рекао да се дијалог мора завршити најмање шест до девет месеци пре првих следећих избора, а ако је то крај марта или почетак априла, онда би, каже, дијалог, требало да се заврши на лето.

"Двери су потврдиле одлучност да учествују у дијалогу и у том смислу желимо да изађемо на изборе. Није циљ да бојкотујемо изборе наредних 20 година, али тражимо да ти избори буду слободнији и поштенији", рекао је Обрадовић после консултација дела опозиције са европарламентарцима.

Обрадовић је навео да се још не зна ни који ће се избори одржати ни када тачно, ни да ли ће бити на свим нивоима истовремено или ће ванредни парламентарни бити пре или после председничких и београдских, и то, како каже, ствара незивесност која није добра за излазак из кризе.

"Тражимо да се што пре зна када су тачно избори, који су то избори, када ће бити завршен дијалог и колико времена остаје до тих избора. Двери се залажу за ванредне изборе на свим нивоима, не само за парламентарне, већ и за покрајинске и локалне изборе, јер су парламенти без опозиције недемократски и бесмислени", навео је Обрадовић.

Kаже и да се уверио у добру намеру европарламентараца да посредују у дијалогу, као и у њихову упућеност у детаље тема о којима су разговарали, те да су посредници изразили жељу да што пре дођу у Београд.

"Ја се надам да ће то бити до краја јуна, јер нам је важан хитан почетак преговора између власти с једне стране и бојкот опозиције с друге стране. На томе сам инсистирао. То су прави преговори", поручио је Обрадовић.

Са европарламентарцима су данас разговарали и председник Народне странке Вук Јеремић, бивши посланик Ђорђе Вукадиновић и Лидија Мартиновић, председница покрета "Слободна Србија".

Први круг консултација обављен је јуче, када су са страним посредницима разговарали ССП, ДС, ПСГ, иницијатива "Не давимо Београд", Заједно за Србију, Покрет за преокрет, као и СДС, Нова странка, "1 од 5 милиона" и други.

Странка модерне Србије изразиле је жељу да учествује у оба дијалога, али није добила термин за консултације са европарламентарцима. 

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи