Читај ми!

Вучић се састао са Лајчаком у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић састао се у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Вучић је објавио на Инстрагаму "Будућност Србије" фотографију са Лајчаком. 

Први пут у овој години председник Србије је у посети Бриселу на серији сусрета са практично свим највишим званичницима ЕУ.

После вечерашњег састанка са Мирославом Лајчаком, највећи део разговора очекује се сутра. Вучић ће се најпре састати са председницом ЕК Урсулом фон дер Лајен и комесаром за проширење Вархејијем, затим са шефом европске дипломатије Жозепом Борелом, после чега се очекује заједничко обраћање медијима Вучића и Борела.

Планиран је састанак са известиоцем ЕП за Србију Владимирим Билчиком и најзад радна вечера са председником Европског Савета Сарлом Миселом.

Две, према најавама, главне теме су изгледи за убрзање приступних преговора Србије и наставак дијалога Београда и Приштине. Нова методологија проширења коначно би требало да буде примењена и потенцијално убрза отварање нових поглавља.

Кад је реч о дијалогу, европски извори кажу да су Београд и Брисел спремни за наставак, а да спремност за наставак разговора треба да покаже и Приштина, чији нови председник владе Курти долази у посету Бриселу касније ове недеље.

Реформе у Србији, владавина права, економија, борба против епидемије и вакцинација биће такође тема разговора.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво