Читај ми!

Селаковић: Немачка један од најзначајнијих економских партнера Србије

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је са министром иностраних послова Савезне Републике Немачке Хајком Масом. На састанку је било речи о предстојећем самиту Берлинског процеса који ће се одржати 8. јуна, а саговорници су исказали интерес за што више конкретних пројеката и активности у оквиру ове иницијативе.

Никола Селаковић је констатовао да је Немачка један од најзначајнијих економских партнера Србије и један од највећих инвеститора у српску привреду, и да са наше стране постоји заинтересованост за даље унапређење економске сарадње, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Србија се, према речима шефа српске дипломатије, све више профилише као једна од најатрактивнијих светских дестинација за инвестирање, и у том смислу нам је веома драгоцена и корисна подршка Немачке у области дуалног образовања.

На састанку је било речи о предстојећем самиту Берлинског процеса који ће се одржати 8. јуна, а саговорници су исказали интерес за што више конкретних пројеката и активности у оквиру ове иницијативе.

Министри су изразили наду да ће у наредном периоду доћи до закључивања споразума две државе у области културе.

Министар Мас поделио је задовољство због своје прве званичне посете Србији и чињенице да се она реализује поводом отварања нове зграде немачке амбасаде у Београду.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво