Читај ми!

Вучић у Бриселу 26. априла о убрзању европског пута Србије

Председник Србије Александар Вучић боравиће 26. априла у радној посети седишту ЕУ, сазнаје Танјуг у Бриселу. Циљ посете и разговора Вучића и највиших званичника ЕУ, биће убрзање евроинтеграција Србије.

Председник Србије у Брисел долази на позив шефа дипломатије ЕУ, Жозепа Бореља, који ће тим поводом организовати радни ручак за највишу делегацију из Београда.

Претходно ће се председник Вучић састати с председницом Европске комисије, Урсулом фон дер Лајен, а планиран је и састанак са комесаром за проширење, Оливером Вархељијем.

Извори Танјуга у Бриселу наводе да је на агенди разговора примена нове методологије на убрзању приступног процеса Србије, развојни пројекти у Србији предвиђени европским Економско-инвестиционим планом, али и борба против пандемије и стратегија вакцинације у региону, за коју је Србија похваљена од европских званичника и јавности.

У оквиру припреме посете председника Србије у Бриселу, амбасадорка Србије при ЕУ, Ана Хрустановић, састала се са специјалним представником ЕУ за дијалог Беогрда и Приштине, Мирославом Лајчаком.

Састанак са Лајчаком је такође на агедни бриселске посете председника Вучића, где би требало да буде речи о наставку процеса нормализације односа Београда и Приштине којем посредује ЕУ.

Из ЕУ позивају Приштину да се што пре врати за преговарачки сто, при чему се инсистира на "континуитету дијалога"; напомиње да промена власти у Приштини неће утицати на већ постојећи радни оквир процеса преговора.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи