Читај ми!

Петковић: Једнократна помоћ за Србе на КиМ биће исплаћена до краја маја

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу привремене приштинске институције поново су забраниле улазак на КиМ. Петковићу је онемогућено да у Звечану уручи кључеве новоизграђених станова а у Грачаници је требало да посети недавно претученог младића.

Овога пута из Приштине је стигло обавештење да се Петковићу не дозвољава улазак на КиМ због пандемије иако је, како каже, и он и његов тим и вакцинисан и ревакцинисан.

"Данас сам требао да уручим кључеве 12 нових станова а затим у Грачаници да посетим младића који је претучен пре два дана од стране тројице Албанаца, само зато што је ишао својом улицом. Не знам шта размишља Курти и влада приштине када главном преговарачу забрањује улазак. Ово је директно кршење свих споразума", рекао је за РТС Петар Петковић.

Према речима Петковића Приштини када одговара они дозволе улазак а када им не одговара забране.

"Ово не доприноси дијалогу већ га подрива а Приштина пооштрава антисрпску реторику. Београд се стриктно држи свих споразума потписаних у Бриселу. Обавестили смо све релевантне институције, а на овом примеру се види ко поштује а ко крши процедуре. Немамо искреног саговорника у Приштини, спремног на разговор", истакао је Петковић.

Директору Канцеларије за Косово и Метохију каже да је циљ његове посете био између осталог и да умирим српски народ и да им кажем да не наседају на провокације.

"Нећемо да дозволимо провокације и даље ћемо да чувамо мир. Ја морим Приштину да се не играју са Србима и да не охрабрују екстремисте да нападају наше цркве, нашу културну баштину и људе", нагласио је Петковић.

Петковић је за РТС рекао и да је усвојен закључак владе који ће омогућити помоћ за све Србе на КиМ. 

"Реч је о једнократној помоћи од 200 евра за све незапослене и по 100 евра за запослене, пензионере и децу. Нема пријављивања, сви ће бити обавештени и добиће новац до краја маја", објаснио је Петковић.

Ребалансом буџета Србије за КиМ је опредељено 4 милијарде динара.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво