Михајловићева са црногорским министром о новим пројектима у области рударства и енергетике

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић састала се са Младеном Бојанићем, министром за капиталне инвестиције Црне Горе, и са њим разговарала о сарадњи две државе у рударском и енергетском сектору.

ЗоранаМихајловић је овим поводом изјавила да је поносна на постојеће пројекте са Црном Гором, те да се данас разговарало и о новим потенцијалним пројектима.

"Разговарали смо о економској регионалној сарадња јер нема економске стабилности нити привредног развоја без стабилности електроенергетског система. Данас је било речи и о нашој сарадњи у високонапонској мрежи, изградњи Трансбалканског коридора, који смо ми започели. Разговарали смо и о новим капацитетима, дакле о изградњи хидроелектране за коју се тренутно ради пројектно-техничка документација, али и о томе на који начин можемо да имамо још бољу сарадњу у обновљивим изворима енергије, о отварању поглавља и реформисању предузећа", рекла је Михајловићева.

Истакла је да је договорено формирљње оперативних тимова који ће сарадњу преточити у реализацију, од чега ће, како каже, грађани обе државе имати користи.

"Понављам, стабилност енергетског система је број један за даљи развој", нагласила је Михајловићева.

"Спремни смо да покренемо много заједничких пројеката"

Младен Бојанић је навео да се данас разговарало о доста тема и да му је драго да први од званичних сусрета у региону има у Београду јер је Црна Гора у економској сарадњи највише упућена на Србију.

"Ово је дугогодишња сарадња, пуно пројеката је већ рађено на обострано задовољство, отвараћемо нове. Имамо слична искуства са обновљивим изворима и пуно је простора за развој нових. Црна Гора је богата сунцем и ветром, то хоћемо да искористимо. Циљ нам је да даље продубимо економску сарадњу јер само енергетски богате земље су и економски богате и важно је да се даље развијамо у том правцу. Ово је само почетак, спремни смо да покренемо много заједничких пројеката", рекао је Бојанић.

Министри су након састанка са Бојанићем одржали и састанак делегација Министарства рударства и енергетике Србије и Министарства за капиталне инвестиције Црне Горе и по завршетку састанка потписали Меморандум о разумевању и сарадњи у области енергетике и рударства између два министарства.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво