Читај ми!

Дачић: Представници ЕП рекли да не мора да се жури с дијалогом, непотребна серија о Милошевићу

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић је рекао, поводом саопштења европарламентараца који посредују у међустраначком дијалогу, да ће припремна фаза трајати два месеца, да се он о томе с њима договорио још 1. марта. Говорио је и о серији "Породица", наводећи да сматра да је она несврсисходна и да не постоји довољна дистанца да би се о томе разговарало.

Ивица Дачић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да је он хтео да дијалог почне 15. марта, али да су европарламентарци рекли да не мора баш толико да се жури.

"Да не испадне после да ја нешто кочим и успоравам. Ја сам ту, и сутра може да почне дијалог, али они хоће припремну фазу", рекао је председник Скупштине Србије.

Дачић понавља да европарламентарци хоће да припремна фаза траје два месеца и наводи да ће он почети да разговара са странкама у сваком случају.

"Не можемо да чекамо да нам донесу решење на послужавнику јер има више странака које желе директно представницима власти да дају своје предлоге. Сигурно ми не пада на памет да чекам два месеца", каже Ивица Дачић.

Додаје да европарламентарци у суштини желе да комуницирају са странкама из опозиције које њих интересују.

Наводи да ће дијалог потрајати, а да би требало да се што пре дође до неког циља и да се постигну одређена решења која на практичан начин могу да побљшају изборне услове. 

На питање да ли је могућ дијалог на два колосека, са онима који желе посредство европарламентараца и са онима који не желе, Дачић истиче да свако има право да предложи одређена решења.

"Нити решења која неко други предлаже треба да буду Свето писмо", рекао је Ивица Дачић.

Међутим, сматра да је суштина у томе да неке странке мисле да ће ЕП њима донети повлашћени статус и победу на изборима, али поручује да од тога нема ништа.

Како је рекао председник Скупштине, потребна су одржива и реална решења, а не нека која нигде на свету не постоје.

На питање шта ће дешавати од понедељка, Дачић је навео да ће европарламентарци појединачно разговарати са представницима странака у наредна два месеца.

Он сматра да је требало сви да се окупе и изнесу своје платформе и да се траже решења.

"Нисам ја адреса на коју неко треба да се жали. Понудио сам 15. март као датум да се сви окупимо, и нисмо, јер су представници ЕП ушли у припремну фазу која ће трајати два месеца", рекао је Ивица Дачић.

"Историја ће показати да то што су преварили Милошевића није за похвалу"

На питање где је био у тренутку хапшења Слободана Милошевића, Дачић је навео да је био испред резиденције заједно са народом.

Истиче да није био у кругу људи који су обављали највише функције у партији и да је дужност градског одбора СПС-а, чији је био председник, била да дође што више људи.

Изразио је своје мишљење о самој идеји да се прави серија о данима пред хапшење Слободана Милошевића. Како је рекао, сматра да је то несврсисходно и да не постоји довољна дистанца да би се о томе разговарало.

Каже и да се трагедија породица злоупотребљава за личне промоције одређених људи.

Дачић је рекао да би, уместо што се прави серија о томе како су преварили Милошевића да оде у Хаг, ти људи требало да оду у затвор.

Сматра и да је на почетку серије требало да стоји да су догађаји фикција.

Ивица Дачић је рекао да ће историја показати да то што су преварили Милошевића није за похвалу.

"Што не направите серије о другим породицама које су нешто претрпеле после 5. октобра. Ви дајете суд пре него што га је историја дала", рекао је Дачић.  

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво