Читај ми!

Глишић: СНС има апсолутну већину у Зајечару и Косјерићу

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић рекао је да је та партија на локалним изборима у Зајечару освојила 47 одсто гласова, а у Косјерићу 67,23 одсто. Додаје да је сигурно да ће СНС у тим местима имати апсолутну већину и да неће журити са конституисањем скупштине. У Прешеву су напредњаци освојили око шест одсто гласова, каже Глишић.

Данас су у Зајечару, Косјерићу и Прешеву одржани локални избори, на којима су грађани бирали одборнике градског, односно општинских скупштина.

Председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић рекао је на конференцији за медије да је излазност у Косјерићу 72,91 одсто, те да је СНС освојио двоструко више гласова него пре четири године – 67,23 одсто.

"У поређењу са прошлим изборима када је имала 32 одсто, јасно је колико је наша листа задобила више поверења, и процентуално и у апсолутним гласовима", рекао је Глишић током обраћања медијима у седишту партије.

Када је реч о излазности у Граду Зајечару, она је тачно 50 одсто, навео је Глишић.

Према његовим речима, СНС је у том граду освојио 47 одсто гласова.

"Остало још 15 од 69 бирачких места да се преброји, излазност је тачно 50 одсто, неупоредиво више него на претходним изборима, на последњим парламентарним изборима била је 39,53 одсто. Близу смо 47 одсто што је за 50 одсто више и процентуално и у бројевима гласова, пре четири године имали смо 30,81 одсто", навео је Глишић.

Председник Извршног одбора СНС-а додао је да је та партија на изборима у Прешеву освојила око шест одсто гласова.

"Тренутно имамо 1.204 освојена гласа што је за 252 гласа више у односу на претходне изборе у Прешеву, 952 смо имали пре четири године. Очекујемо резултате са још неколико бирачких места, боримо се за трећи мандат, два имамо сигурно, постоји вероватноћа да освојимо и тај трећи", навео је Глишић.

Честитао је свим учесницима избора, додајући да је "јасно да ће СНС имати апсолутну већину и у Зајечару и у Косјерићу".

"Нећемо журити са конституисањем скупштине, желимо да анализирамо свако бирачко место, да сагледамо где смо добро радили, где смо могли боље, желимо да гледамо у будућност и наставимо политику развоја и напретка Србије, и Косјерића, Зајечара и Прешева ако будемо део власти са албанским странкама", напоменуо је Глишић.

СНС ће се, како је обећао, трудити да у наредне четири године и оправда и план и програм, али и поверење грађана.

Право гласа на изборима у Косјерићу имало је 9.322 бирача, у Зајечару 50.741, а у Прешеву око 42.000 грађана.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи