Читај ми!

Затворена биралишта на локалним изборима у Зајечару, Косјерићу и Прешеву

У Зајечару, Косјерићу и Прешеву одржавају се локални избори, а за мандате у локалним скупштинама бориће се више странака које су на власти, као и у опозицији на републичком нивоу. Бирачка места затворена су у 20 часова. Први резултати током вечери.

На локалним изборима у Зајечару и Косјерићу поред напредњака и социјалиста и локалних група грађана, учествује и Демократска странка Србије заједно са Покретом обнове Краљевине Србије, Здрава Србија Милана Стаматовића, као и Покрет Доста је било у Зајечару.

Грађани у Зајечару су могли да бирају једну од следећих листа: Александар Вучић- За будућност Зајечара, Ивица Дачић - СПС, ЈС, Група грађана "Др Дејан Крстић", Др Ненад Ристовић - Победа, НАДА за Зајечар - Национално демократска алтернатива (ПОКС, ДСС), "Можемо боље -Драгана Рашић ", Здрава Србија - Милан Стаматовић, ГГ "Монтоја и Праведници-Драган Стаменковић" и Заокрет - Доста је било, храбри људи.

До 14 часова излазност је 26,5 одсто уписаних бирача.  

Бирачки списак је закључен још 12. марта и по њему је у тој општини право гласа имао 50.741 регистровани грађанин на 69 изборних места.

На локалним изборима у Косјерићу гласало је 73 одсто или 6.801 од уписаних 9.322 бирача.

Излазност је већа него пре четири године када је била 67 одсто. Ван бирачког места због болести, инвалидитета, изолације гласало је око 400 људи. Прелиминарни резултати избора очекују се око 21 сат. 

У изборној трци у Косјерићу учествује пет странака и коалиција, а први на гласачком листићу ће се наћи листа "Александар Вучић - за будућност Косјерића - Ивица Дачић", а на којој се осим напредњака и социјалиста налазе кандидати из редова ПУПС-а, Покрета Социјалиста, Српске народне партије и Социјалдемократске партије.

Грађани су своје поверење могли дати и листи "НАДА за Косјерић - Национално демократска алтернатива - Милош Јовановиц - Демократска странка Србије - Жика Гојковић - Покрет обнове Краљевине Србије", Здравој Србији чија листа носи назив - Домаћини да победе, групи грађана "Чисти људи за чист Косјерић", као и Српској радикалној странци.

Право гласа на локалним изборима имало је 9.329 грађана Косјерића.

Локални избори одржавају се и у Прешеву, а на гласачком листићу су: Алтернатива за промене, Група грађана Покрет за реформе, Демократска партија Албанаца, Партија за демократско деловање, Демократска унија Албанаца, Алтернатива демократских Албанаца.

На обједињеној листи "Александар Вучић - Будућност Прешева" налази се 13 кандидата свих српских странака у Прешеву - СНС, СПС, ПУПС, СРС, ЈС, Покрет социјалиста, Српска десница и Српска странка Заветници.

Око 42. 000 грађана Прешева са правом гласа бирало је 38 представника у локалном парламенту на 38 бирачких места.

До поднева је у Прешеву гласало око 13 одсто уписаних бирача. Изборној комисији нису током преподнева пријављене неправилности. 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво