Читај ми!

Брнабић: Плате изнад 600 евра до краја године

Србија је земља која је повећала и плате и пензије у јануару ове године, а плате ће ићи навише и у току године, и биће изнад 600 евра до краја године, рекла је премијерка Ана Брнабић. Наводи да се настављају напади на породицу Александра Вучића, а посебно његовог старијег сина и истиче да безбедносне службе треба да "отворе четворо очију".

"На доброј смо путањи да достигнемо 900 евра 2025. године", истакла је премијерка Ана Брнабић за ТВ Пинк.

Она је навела и да је индустријска производња у 2020. била боља него у 2019. као и да је регистрована запосленост скочила у односу на претходну годину.

Премијерка додаје да је уложено осам милијарди евра у помоћ и подршку привреди и грађанима.

Брнабићева је указала и да је борба против коронавируса изузетно скупа. "Један дан болничког лечења, лекови, кисеоник, респиратори, запошљавања... Петнаест посто смо повећали плате медицинским радницима, а ту су и награде...", рекла је Брнабићева.

Премијерка је рекла да је за Србе са Косова јако битно да виде да је Србија ту за своје грађане и да излази у сусрет и жели да им помогне.

Она је коментаришући помоћ која стиже за Косово и Метохију, рекла да је председник Србије имао добар састанак са њима и истакла да је јако битно њихово постојање и опстанак на КиМ, као и да је то гарант српске државе и присутности тамо.

Како каже, држава Србија даје све од себе и истиче да је ово добар сигнал за Србе да ће се посебно посветити пажња на њихову стабилност и сигурност.

Брнабић: Молим да се заштити породица председника Вучића

Премијерка је рекла да је нереално да неко ко има подршку од два, три или четири одсто грађана има образа да прети немирима на улицама, али да се кроз то види немоћ и очај припадника бившег режима.

Она је након "изјава припадника бившег режима да су немири на улицама алтернатива дијалогу", оценила да је то одраз да су изгубили живце, те поручила да "то не може и неће проћи".

"Они не могу због своје фрустрације да стану на пут напретку и прогресу Србије. С друге стране катастрофа је видети да се напади на породицу Александра Вучића, а посебно његовог старијег сина настављају", рекла је премијерка.

Додала је да се то дешава без обзира на то колико се говорило да породице то нису заслужиле и да то није легитиман вид политичке борбе.

"Они и даље настављају са нападима. Ти напади су изузетно опасни, јер поново председниковог сина доводе у везу са клановима, мафијом и криминалом са којим он апсолутно нема ниикакве везе", навела је премијерка.

Нагласила је да безбедносне службе треба да "отворе четворо очију" и додала да је њена молба да се обрати пажња на безбедност породице председника републике.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво