Читај ми!

Брнабићева са амбасадором Турске: Сарадња Србије и Турске на највишем нивоу

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са одлазећим амбасадором Турске у Србији Танжу Билгичом о постигнутим резултатима у сарадњи и билатералним односима две државе, као и о плановима и пројектима за будући период.

Председница владе Ана Брнабић оценила је да су односи и сарадња Србије и Турске тренутно на највишем нивоу, и да умногоме доприносе, не само билатералним односима и развоју економије, већ и стабилности нашег региона.

Сумирајући заједничке пројекте, Брнабићева је истакла да су посебно значајни они у области инфраструктуре, издвојивиши пројекат регионалног пријатељства и просперитета – ауто-пут између Београда и Сарајева.

Амбасадор Билгич је истакао да Турска Србију сматра великим пријатељем и најважнијом земљом у региону, која умногоме доприноси његовоj стабилности и сарадњи.

Навео је да у овом тренутку у Србији послује око хиљаду турских компанија и да ће се тај број повећавати, захваљујући добрим тржишним условима и финансијској стабилности коју је Србија постигла.

Осим пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, амбасадор Билгич је истакао и значај обнове културно-историјских споменика у Србији, попут планиранe реконструкцијe Голубачке тврђаве, као и реконструкцију Касапчића моста у Ужицу, који је према његовим речима, симбол српско-турског пријатељства.

Говорећи о тренутној епидемиjској ситуацији, амбасадор је искористио прилику да честита на успешном процесу имунизације у Србији.

Честитао је премијерки Брнабић и на свему постигнутом протеклих година и изузетној сарадњи са Владом Србије коју је имао током свог мандата.

Председница Владе пожелела је много успеха амбасадору Билгичу у будућем професионалном ангажовању и на личним успесима током свог мандата у Србији.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво