Читај ми!

Мисија Кфора спровела летачку обуку - хрватски, швајцарски и амерички хеликоптери полетели са "Слатине"

Мисија Кфора, коју предводи НАТО, спровела je летачку обуку за више летелица у којој је учествовало шест хеликоптера из контингената Хрватске, Швајцарске и Сједињених Америчких Држава.

Вежба је била усредсређена на стандардизацију процедура планирања и извршења мисије, летачким вежбама и комуникацији, полетање је извршено са Војног Аеродрома Слатина, саопштио је Кфор.

Након тога је извршено надлетање Кампа Бондстил, Призрена, Пећи, Аеродрома Слатина и Приштине, а слетање је обављено у Главном штабу Кфора "Film City".

"Вежба је осигурала да Кфор остане снажна војна сила која је спремна да делује као поуздан фактор одвраћања против било којих претњи и да одржава своје капацитете за извођење хитних медицинских летова за евакуацију у сваком тренутку", наводи се у саопштењу Кфора.

Мисија Кфора коју предводи НАТО је мултинационални контигент који чине 27 НАТО чланица и партнерских земаља. 

"Стална обука и вежбе су потребне да би се осигурало да сви контингенти делују на стандардизован начин, обезбеђујући способност Кфора да одговори у складу са Резолуцијом 1244 Савета Безбедности Уједињених Нација на све изазове за безбедно и сигурно окружење и слободу кретања на брз и ефикасан начин било путем ваздуха или копном", саопштено је из Кфора.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво