Читај ми!

Кукан очекује дефинисање оквира преговора након разговора са Дачићем

Један од посредника Европског парламента у Међустраначком дијалогу у Србији, Едуард Кукан очекује да ће се након разговора са председавајућим Народне скупштине Ивицом Дачићем дефинисати оквири друге фазе преговора.

Едуард Кукан је рекао да још немају ништа на папиру и да би били врло задовољни да се 1. марта, за када је најављен почетак дијалога, договоре како и шта даље, али и ко ће све од опозиционих странака пристати да учествује у преговорима.

У преговарачком тиму Европског парламента кажу да ће се са Ивицом Дачићем, као домаћином Међупартијског дијалога, у понедељак од 11 часова "разговарти о свему", а да се тражи и "формула" како би овај процес обухватио и опозиционе странке које нису заступљене у Народној скупштини, а које желе да учествују у дијалогу.

"Са наше стране, ми смо спреми да урадимо све што можемо и најбоље што можемо како би помогли Србији", каже Едуард Кукан.

Оцењује да ће се у наредним данима "нешто дефинисати" око наставка Међупартијског дијалога у Србији, али и да се мора сачекати до конкретних резултата.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је за РТС да ће почетком марта почети дијалог у којем ће учествовати он и европски посредници, док се састанци са странкама очекују у другој половини марта.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво