Читај ми!

Српска листа: Убедљива победа, освојили смо свих 10 мандата

Горан Ракић, председник Српске листе објавио је да је та листа на изборима на КиМ освојила свих 10 мандата који су у Скупштини загарантовани за представнике Срба. Српској листи су честитали председник Александар Вучић, шеф дипломатије Никола Селаковић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, као и некадашњи челник те институције Марко Ђурић.

Горан Ракић је на конференцији за новинаре рекао да је Српска листа остварила убедљиву победу и освојила 10 мандата на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији.

Укупна излазност је око 65.000 у српским срединама, пет посто више него на прошлим изборима, навео је председник Српске листе.

"Избори су одржани у посебним околностима због пандемије, због сијасет трикова којима је Приштина желела да умањи снагу српског народа, тојест снагу Српске листе. Ми смо слогом осујетили те њихове намере", поручио је Ракић.

Вучић честитао Српској листи

Председник Александар Вучић честитао је Српској листи освајање свих десет мандата на изборима на КиМ.

"Честитам нашем народу. Надам сам се томе и то је важна ствар, јер нама предстоји тежак период", нагласио је Вучић за ТВ Пинк коментаришући информацију да је Српска листа освојила 99,14 одсто гласова у Северној Митровици.

Селаковић: Свака част на победи, срећан нам Дан државности

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић честитао је Српској листи на освојених свих 10 посланичких места.

"Свака част на великој победи драгој браћи и сестрама из Српске листе!!! Срећан нам Дан државности", написао је Селаковић на Инстаграму.

Петковић: Победила је политика српске слоге

И директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је српском народу на Косову и Метохији на томе што је, у складу са позивом своје државе и председника Александра Вучића, готово једнодушно подржао Српску листу.

"Победила је политика српске слоге и саборности, јер Срби на Косову и Метохији су препознали озбиљност тренутка и важност да у предстојећем периоду у Приштини буду представљени као монолитна и непоколебљива политичка снага", оценио је Петковић, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Ђурић: Радујем се успеху браће и сестара из Српске листе

Амбасадор Србије у САД и бивши шеф владине канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић огласио се поводом избора, истичући да се радује успеху Српске листе.

"Бескрајно се радујем успеху сестара и браће из Српске листе вечерас. Снага сте и понос целог српског рода! Настављамо борбу", поручио је Ђурић путем Твитера.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво